Disse fem barna laget mye glede da de gikk julebukk

SANG FOR NABOENE: Mathea Espeland Djerv (6), Mie Brauter-Solli (8), Oliver Espeland Djerv (8), Marcus Folland Dahl (8) , sammen med Benjamin Folland Dahl (5) (bak) gledet naboene med sang.

SANG FOR NABOENE: Mathea Espeland Djerv (6), Mie Brauter-Solli (8), Oliver Espeland Djerv (8), Marcus Folland Dahl (8) , sammen med Benjamin Folland Dahl (5) (bak) gledet naboene med sang.

Artikkelen er over 1 år gammel

Iført nissekostymer gikk Mathea Espeland Djerv (6), Mie Brauter-Solli (8), Oliver Espeland Djerv (8), Marcus Folland Dahl (8), sammen med Benjamin Folland Dahl (5) julebukk på Skorkeberg. For full hals sang de et knipe med låter og ga alt for å skape god stemning for de mange naboene deres.

DEL

Mor Monica Espeland forteller at dette virkelig ble godt mottatt av flere.

– Det ble like mange overrasket som i år. Vi gikk til forskjellige hus i år. Dette var veldig gøy, sier hun.

Tre av barna storkoste seg såpas mye i fjor med tradisjonen, at de like gjerne tok seg en ny tur i år. Denne gangen med flere venner.

– Vi begynte med dette i fjor, da vi spurte ungene om de hadde lyst til å gå julebukk. De lurte virkelig på hva dette var. Jeg forklarte at det var noe vi gjorde da vi var små.

Måtte synge flere ganger

Hun forklarer at barna til og med måtte synge flere ganger for familiene, da de ønsket å høre sangene på nytt.

– De måtte synge to ganger også på flere steder, siden de synes det var så fint. De måtte nemlig hente resten av familien som også ville se dette, smiler hun.

  Ønsker å holde tradisjonen i live

  Julebukk er en tradisjon som sakte, men sikkert har død ut i Skandinavia. For Espeland ønsker hun å beholde den koselige juleskikken.

  – Jeg gjorde dette som liten. Jeg er egentlig fra Årnes, og da hadde vi dette som tradisjon. Det er mye rundt halloween, så det er moro at juletradisjonen blir holdt i liv igjen. Det er meget hyggelig, forklarer Espeland.

  Gøy

  Hennes sønn Oliver Espeland Djerv (5), forteller over telefon at å gå julebukk var midt i blinken for han.

  – Det var bra. Jeg synes det var gøy. Vi sang, sier han.

  – Har du lyst til å gå julebukk neste år også?

  – Ja, svarer han kort over telefon, før han løper tilbake for å leke.

  Send tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

  Artikkeltags