Gå til sidens hovedinnhold

... og slik skal fyrverkeri og gavepapir leveres

Artikkelen er over 2 år gammel

Udetonert fyrverkeri eller andre eksplosiver skal ikke legges i restavfallsbeholderen og gjenvinningsstasjonene (se åpningstider nederst i saken) tar ikke i mot dette. Udetonert fyrverkeri skal returneres til utsalgssted eller importør. Kontaktinfo skal stå på fyrverkeriet.

Avfyrt og utbrent fyrverkeri skal sorteres i restavfallet. Pass på at det er forsvarlig slukket.

Gavepapir

Vanlig blankt og fargerikt gavepapir skal sorteres som restavfall. Årsaken til dette er at mesteparten av gavepapiret som selges i dag er av en så dårlig kvalitet som gjør at det ikke kan gjenvinnes sammen med annet papir. Gavepapiret inneholder ofte store mengder fargestoffer og leire.

Juletre

Gjenvinningsstasjoner tar i mot jultrær helt gratis.

Pappembalasje

Lever papp og papir gratis på gjenvinningsstasjonen eller pakk pappen sammen i en bunt og knyt det sammen med en hyssing. Sett så denne pappbunten ved siden av papirbeholderen før tømmedag. Renovatørene vil ta med den ekstra pappen.

Restavfall

Hvis både restavfallsbeholderen og julesekken er full og det er behov for ytterligere sekker til avfall, kan du kjøpe ekstrasekker fra Follo Ren. Disse sekkene er merket «Avgift betalt». Sekkene koster 50,- per stykk (prisen inkluderer innsamling, transport og behandling av det ekstra avfallet).

Åpningstider gjenvinningsstasjoner:

22. – 26. desemberStengt
27. desember08:00 – 14:00
28. desember08:00 – 14:00
29. – 30. desemberStengt
31. desember08:00 – 12:00
1. januarStengt
2. januar08:00 – 20:00

Kilde: Follo Ren

Kommentarer til denne saken