Nå skal du slippe å være en miljøsynder i jula

Artikkelen er over 1 år gammel

Julepapir er ikke som andre papirer. I alle fall ikke når det kommer til hvor det havner etter at gavene er pakket opp. Julepapir er restavfall og skal ikke i papirsøpla.

DEL

I løpet av julen produseres det store mengder søppel. Det er bakgrunnen til at Follo Ren i år vil dele ut røde julesekker til sine kunder.

Det vil være en rød avfallssekk, og den deles ut i løpet av desember, før julaften, opplyser Pia K. Løseth hos Follo Ren.

I følge Fremtiden i våre hender brukes det hvert år 60 000 kilometer gavepapir i Norge. Gavepapir har som regel vært gjennom både farging og annen spesialbehandling som kan ha belastet miljøet.

Det er renovatørene våre som deler ut sekken, og den vil legges på restavfallsbeholderen. Julesekken skal benyttes til å samle inn julepapir/gavepapir og plastemballasje, som vi vet at det er ekstra mye av rundt jul.

Sorter riktig

Det er viktig at det ikke blir lagt grønne poser med matavfall i denne sekken, da disse ikke vil kunne sorteres riktig i sorteringsanlegget, og dermed ikke kunne nyttiggjøres, sier Løseth.

Julesekken settes ut ved siden av restavfallsbeholder på tømmedag, og må benyttes innen utgangen av januar 2019.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags