Gjøgler fram julestemning på Steinerskolen

Gjøglershowet med Stella Polaris og 10. trinnet ved Steinerskolen, vil ønske gjestene velkommen til Julemarkedet. Foto: Trond Folckersahm

Gjøglershowet med Stella Polaris og 10. trinnet ved Steinerskolen, vil ønske gjestene velkommen til Julemarkedet. Foto: Trond Folckersahm

Har du et ønske om at julestemningen skal sige inn og ta plass i hver eneste krok av kropp og sjel, er Steinerskolens julemarked på Nesodden stedet førstkommende lørdag. Også i år blir det mulighet til å boltre seg med mangslungne aktiviteter og dypdykke i kulinariske opplevelser.

DEL

Nesodden: Lørdag braker det nok en gang løs med Nesoddens største og mest omfattende julemarked. Faktisk er det 36. gang markedet arrangeres, og i løpet av disse årene har det utviklet seg til å bli et av førjulstidens store høydepunkt. Et sted der tusenvis av nesoddinger og besøkende både fra hovedstaden og nabokommunene valfarter til for å få den virkelige varme og gode julestemningen. Det blir på ingen måte noe mindre spenstig i år enn tidligere år. Både inne og ute vil det bugne av spennende produkter som både kan pynte opp til jul og brukes som julegaver.

Det blir litt av hvert å både handle og beskue. Foto: Marte Garmann

Det blir litt av hvert å både handle og beskue. Foto: Marte Garmann Foto:

– Det er foreldre, lærere og barna ved skolen som bidrar med det som selges ved markedet, som utgjør et enormt dugnadsarbeid og et fantastisk eksempel på samarbeidet og fellesskapet som står sentralt ved Steinerskolen, forteller Torunn Liven, som er 4. klasserepresentant i julemarkedskomiteen ved skolen.

Full fart ute og inne

Utendørs vil griller og ovner levere nystekte godsaker til sultne julemarkedskunder. Både helgrillet lam og leirovnsbakt pizza står på menyen. Middelaldermarkedet er selvsagt på plass utendørs med alle sine spennende boder og telt. Steder der gjestene både kan prøve ut gamle håndverk og handle håndlagde julegaver av alle slag. Tradisjonen tro vil gjøglertruppen fra Stella Polaris komme for å underholde med spenstig akrobatikk sammen med skolens 10.-klassinger har gått på en ukes gjøglerskole i forkant av markedet. Det blir selvsagt også mulighet til å kjøre karusell, og Englebanen vil ta med barna på en glideflukt over uteområdet.

De som vil kan prøve seg som håndverkere. Foto: Marte Garmann

De som vil kan prøve seg som håndverkere. Foto: Marte Garmann Foto:

Mens det innendørs vil være flere kafeer som byr på kulinariske høydepunkt akkompagnert av musikk og sang blant annet i den velkjente og alltid populære Wienerkafeen. Det vil også være et stort antall boder plassert rundt i klasserommene som har litt av hvert på menyen som er velegnet til julegaver. Både til å pynte med og til å putte i munnen.

Barnebutikk

– Alle klassene har egne verksteder i løpet av høsten hvor det produseres middelaldersverd, eller julekranser og sitteunderlag, blant annet. I tillegg lager alle familier et produkt hjemme, og baker til selve markedsdagen. På skolen er barna i gang med å støpe lys og slynge honning til de mange salgsbodene. Barna har også sin egen butikk under markedet, hvor voksne ikke har adgang, og til denne butikken lager de selv nydelige snøkrystallkuler eller tryllestaver som de kan kjøpe til barnepris og gjerne havner under juletreet til tanter og besteforeldre.

Kos og hygge er en viktig del av Steinerskolens Julemarked. Foto: Marte Garmann

Kos og hygge er en viktig del av Steinerskolens Julemarked. Foto: Marte Garmann Foto:

I tillegg til at det andre blir det dokketeater og teateroppsetning med skolens 9.-klassinger, juleverksted, og leker og utfordringer av mange slag på Steinerskolen Nesodden 23. november.

Artikkeltags