En uke før landsbyen kan sees, var det levert inn mer enn 30 pepperkakehus laget av skoleklasser fra Frogn.

Nesten hele første etasje hos Avistegnernes hus er under ombygging for å få plass til det enormt lange bordet landsbyen skal stå på. Bianca Boege og Lars Aurtande som i sommer overtok som kuratorer hos Avistegnernes hus har malt, boret og snekret til den store gullmedaljen for at alt skal stå klart til helgen.

I det store vinduet som vender mot torvet har de laget plass så man kan sitte der, se på julegata og nyte en kopp kaffe.

Julekort med særpreg

Samme dag åpner de også utstillingen Illustrerte julekort - Avistegnernes egne julehilsener. Kort og trykk man kjøpe eller beskue.

– Vi tror illustratørene synes det var inspirerende å få fritt spillerom. Noen av kortene har klare spark til politiske ledere, mens andre igjen viser julestemninger med en tvist, smiler Lars og Bianca og viser frem trykkene som skal stilles ut.

– Setter man det i et historisk perspektiv, var det for eksempel gjennom julekort man under andre verdenskrig kunne komme med noen spark til de som styrte landet. Dessuten har vi en lang tradisjon med julkort her til lands som ikke må gå i glemmeboka

 

Illustrerte julekort - Avistegnernes egne julehilsener, vil vise årets ferskeste og skarpeste julekort fra:
Finn Graff, Roar Hagen, Marvin Halleraker, Hans Normann Dahl, Espen Friberg, Mette Hellenes, Ørjan Jensen, RandiMatland, Jan-Kåre Øien, Egil Nyhus, Christian Bloom og Arne Nøst.


Bildeserie

Her bygger de pepperkakehus til utstillingen hos Avistegnernes Hus