I 2016/2017 startet Fagerstrand opp i femte divisjon. I fjor rykket laget opp til tredje divisjon, og nå, en serierunde før slutt, er det klart at ferden videre oppover i divisjonssystemet fortsetter. Med seier over Østensjø søndag er det klart at de lokale innebandyheltene neste år skal spille i 2. divisjon.

– Nå blir den siste serierunden mot Frelsesarmeen en skikkelig opprykksfest. Jeg håper hele Fagerstrand stiller opp til kampen for å feire sammen med oss i Bakkeløkkahallen, smiler Roar Skålvik, trener for herrelaget til Fagerstrand.

Lokale spillere

Det han synes er ekstra morsomt er at suksessen har skjedd med utelukkende lokale spillere.

– Stammen i dette laget som i dag kan feire seriemesterskapet i tredje divisjon var også stammen da laget startet i 2016/2017. Da fikk undertegnede (som var trener for G16 på den tiden) og Per Øivind Mikaelsen (tidligere herrelagspiller) satt sammen et seniorlag bestående av G16 spillere og tidligere herrelagsspillere.

– I tillegg fikk vi overtalt dame/juniorlaget sin keeper Julie Egsæter, til også å løse lisens på herrelaget og vokte buret på dette nykomponerte laget. Så vi startet opp som et herlig mix-lag bestående av en tøff 17-årig jente i mål, fem vågale 16 åringer og 12 seniorspillere ute på banen. Vi har hatt en bra aldersmiks hele veien. Vi debuterte i 5. divisjon dette året og endte på en hederlig 5. plass (av i alt 8 lag).

– Det er morsomt at vi i dag fortsatt har med oss ti av de samme spillerne som var med da vi startet opp for syv år siden. Disse er Julie Egsæter, Martin Normann Skålvik, Edvard Angen Larsen, Kjell Inge Næss Nygaard, Jørgen Seim Karlsen, Kristian Bakkeng, Dag A. Johansen, Joakim Haugen Udnæs, Jonas Karlström-Bjørnstad og Per Øivind Mikaelsen.

Fra opprykk til opprykk

Foran fjorårssesongen ble Fagerstrand solid styrket.

– Da fikk vi med oss et par Fagerstrand-gutter til som har vært i andre klubber og prøvd seg på høyere nivå. Dette klikket så bra i spillergruppa og har hevet oss som lag.

Roar Skålvik forteller at de var svært spente foran denne sesongen, som nyopprykket lag i tredje divisjon.

– Da vi gikk inn i 2022/2023-sesongen var vi veldig spente på hvordan nivået i 3. divisjon ville være. På et av våre spillermøter ble vi enige om å ta mål av oss til å komme blant de tre beste. Nå allerede før sesongen er ferdigspilt er det ingen som kan ta oss igjen, og et nytt opprykk er sikret, sier treneren som denne sesongen har fått med seg en trener til rundt A-laget.

– Vi har også styrket oss på trenersiden, med at Hugo Øren er med som spillende trener sammen med meg. Hugo er en av spillerne som kom inn i fjor og har med seg mye erfaring og har spill på høyere nivåer.

Høyere nivå

Så fort denne sesongen er ferdig og opprykket er feiret starter forberedelsene til neste sesong, som da blir i andre divisjon.

– Nå begynner nivået å bli høyt, og det stilles nok en del andre krav til oss. Vi er klar over at vi kommer til å møte sterk motstand, blant annet fra andrelagene til de som spiller i eliteserien. Men jeg er sikker på at vi kommer til å yte godt også i andre divisjon, smiler Roar Skålvik.