RØYKEN: Den ble oppført i 2014 og hadde byggekostnader på 11 millioner kroner. Nå skal paret som har bodd i eneboligen selge. Det kan fort bli Hyggens dyreste hus.

– Det er upløyd mark, dette. Så vidt meg bekjent har det dyreste huset i Hyggen tidligere gått for åtte millioner. Men så er også dette det mest spektakulære huset jeg har vært i etter 14 år som megler, sier Anders Ødenes i Meglerhuset & Partners til DT.no.

Huset i Gamleveien er tegnet av arkitekt Trond Martens og ligger nå ute med en prisantydning på 14.750.000 kroner.

– Jeg hater å bruke ordet unikt så utvannet som det er, men dette er faktisk et helt unikt hus. Jeg overdriver ikke når jeg sier at dette er den mest spektakulære eiendommen jeg har vært i, det er ikke det at det er så utrolig hårreisende, men det er helheten og graden av hvor godt alt henger sammen, sier Ødenes.

Eneboligen byr på fjordutsikt over Drammensfjorden. Den har fire soverom og er på 195 kvadratmeter.

Visningen er satt til neste helg. Selv om det er upløyd mark med en så dyr bolig på Hyggen, har Ødenes allerede merket at det er stor interesse rundt eiendommen.

– Med 800 innbyggere i Hyggen har vi ikke mange tidligere salg av denne type bolig vi kan sammenligne med. Men for dem som kommer på visning, og har midlene til å kjøpe i denne prisklassen, skal det ikke mye til for at de forelsker seg i huset, sier han.