Når ble du sist skikkelig glad, og hvorfor?

– Jeg ble skikkelig glad da jeg kom hjem etter å ha hatt kveldsvakt i amta og plutselig sto venninna mi som studerer i Australia utenfor. Hun hadde sagt til oss at hun ikke skulle hjem til Norge før jul, så det var en veldig fin overraskelse.

Kan du dele et sommerminne du aldri glemmer?

– Ikke et spesifikt minne, men alle sommerkveldene ute i hagen til mamma på Spro kommer jeg nok aldri til å glemme.

Hva er det mest dramatiske du har opplevd i livet?

– Ble med ei venninne på legevakten i fjor og hun måtte videre til Haukeland. De timene før vi fikk hjelp på legevakten opplevdes litt dramatisk da vi enda ikke visste hva som var galt og man ikke kan gjøre noe for å hjelpe, men gikk heldigvis helt fint til slutt.

Hvilke fritidstilbud savner du mest på Nesodden?

– Kanskje ikke et fritidstilbud, men savner bedre bussforbindelse ut av Nesodden slik at man enklere kan benytte seg av fritidstilbudet i hele Follo.

Hvem er du?

Navn: Katarina Riquelme Pettersen

Alder: 21

Yrke: journalist og student

Bosted: Spro, Fagerstrand

Sivilstatus: Singel

Har du tips til en sommerperle på Nesodden?

– Kråkesølvgruven på Nordre Spro er nok Nesoddens fineste sted. Stranda utenfor har fått kallenavnet «Diamantstranda» fordi hele stranda lyser opp og glitrer i sollyset, og det er alltid gøy å utforske gruven.

Hvem i kommunen vil du framsnakke, og hvorfor?

– Jeg vil gjerne trekke fram all frivilligheten vi har på halvøya. Utrolig fint å se slik som fellesverket på Nesodden og ressurskafeen. Skulle ønske det tilbudet var der da jeg var ungdom.

Hva gjør du i sommer?

– I sommer jobber jeg i avisen, så send meg gjerne tips til spennende saker i Amtaland

Har du opplevd noe som forandret livet ditt?

– Helt klart å flytte hjemmefra for å studere i Bergen. Jeg har lært mye om meg selv av å ikke bo hjemme hos mamma. I tillegg har jeg møtte masse flotte mennesker der som jeg har blitt veldig glad i.

Hva opplever du som den største forandringen i verden fra du var barn til i dag?

– Det er helt klart sosiale medier og at alt er blitt mer teknologisk. Savner ikke klippekort på bussen eller kontantkort på telefonen for å si det sånn.

Hvem er ditt største forbilde?

– Jeg har flere forbilder, men fellesnevneren er vel folk som gjør ting de virkelig brenner for og alle som tørr å satse på drømmene sine, det er beundringsverdig.

Hva ville du gått i demonstrasjonstog for?

– Det er masse jeg kunne gått i demonstrasjonstog for, men kvinners rettigheter og kanskje mer spesifikt retten til selvbestemt abort og forskning på kvinnesykdommer er noe jeg synes er veldig viktig. Ellers kunne jeg gått i demonstrasjonstog for både klimakampen og skeives rettigheter – der har vi fortsatt en lang vei å gå.

Det beste og eventuelt verste med 2022 så langt?

– Synes 2022 har vært et veldig gøy år så langt, spesielt etter gjenåpningen i vinter. Verste må nok være angrepet i Oslo i juni.

Hva er vår tids største utfordring?

– Klimaendringene!

Hva er ditt stolteste øyeblikk?

– Da jeg for tre år siden turte å reise alene til Chile for å besøke familien min der. Den turen og det å reise så langt alene kommer jeg nok aldri til å glemme.

Hva er din drømmetittel i Amta – kanskje en som omhandler deg selv?

– Nå er det gang og sykkelvei langs hele Nesodden

Til slutt: Send en sommerhilsen til noen på Nesodden.

– Jeg vil gjerne sende en sommerhilsen til bestemor og bestefar på Fagerstrand – har litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har besøkt dere nok i sommer.