Lilly har ventet på et nytt hjem i snart tre år

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Katten Lilly fra Son venter fortsatt på nye eiere etter å ha bodd på fosterhjem i snart tre år. Det skriver Vestby Avis.

I oktober 2012 kom katten Lilly sammen med sine kattunger til fosterhjemmet til foreningen for omplassering av dyr (FOD), etter å ha gått hjemløs sammen med mange andre katter. Hos FOD ble hun kastrert, ID-merket og vaksinert, og har siden har katten bodd på kattehuset.

Etter nesten tre år er det fortsatt ingen som har adoptert Lilly.

– Lilly er en skeptisk frøken som veterinæren regner med er født cirka 1. januar 2011. Hun trenger lang tid på å bli trygg, og har derfor behov for rolige og tålmodige eiere, står det på hjemmesiden til FOD.

Les også:

Pus fikk et drømmehjem

Lucy og Miss fikk et hjem 

Sjåføren reddet livet til den blinde hunden

Vil ikke ha voksne katter

Stine Jansen fra kattehuset forteller at den vanligste grunnen til at katter ikke blir adoptert, er fordi de er sky og godt voksne.

– De aller fleste ønsker en ung og sosial pus. Vi diskriminerer ikke inntak på basis av alder, helsetilstand eller kattens grad av sosialisering, og dermed blir en god del av kattene våre hos oss lenge. Vi forsøker å fortelle at det er mye glede i å adoptere en voksen pus, og at man får igjen tusenfold av tiden man investerer i å gjøre en redd katt trygg. Dessverre er det et mindretall av våre adoptanter som velger dette, sier hun.

Settes på venteliste

Jansen sier de fleste katter kommer til kattehuset etter å ha blitt meldt inn av bekymrede dyreelskere som har sett dem gående hjemløse.

– Det kan være fordi de er fraflyttet, har kommet bort, eier har dødd fra dem, eller at de regelrett er dumpet. Da settes de på venteliste hos oss og andre dyrevernsorganisasjoner til noen har kapasitet til å ta dem inn, sier hun.

For å adoptere en katt fra FOD må man ha en godkjenningssamtale med en av de frivillige med ansvar for omplassering. Under samtalen blir det gjennomgått hvorvidt det er trygge nok uteforhold for en utekatt, riktig stell, fôr, helsetilsyn, hva man trenger av utstyr, og ikke minst om vedkommende har tenkt gjennom adopsjonsspørsmålet grundig og er innforstått med hva det forplikter.

– Da tenker vi både på tid som vil si kattens naturlige levetid, og økonomi som veterinær, forsikring, og kostnader til fôr og utstyr. Vi diskuterer også hvilken katt som vil være riktig for akkurat den familien eller personen det gjelder, opplyser FOD-arbeideren.

Artikkeltags