Dette var dere mest interessert i å lese om fra Amtaland i 2016

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Disse sakene tronet på toppen av leselisten i 2016. Vi har laget en miks av de mest leste gratis-sakene og de mest populære sakene blant abbonnentene våre.

DEL

Saken om at parkeringsvakt Mona Stovner Johansen merker hundebæsj med flagg for å oppdra hundeeiere skapte oppstuss i badebyen.

Saker om trafikkaos, -uhell og ulykker blir naturlig nok mye lest. Saken om at det ble fullstendig kaos da en buss havnet på tvers av riksvei 23 var intet unntak. Heller ikke saken om at en el-bil blir sperret av et vogntog i kollektivfeltet.

Mange ville lese om at Drøbak-gutten Jacob Lundell Noer ble tildelt prisen som høstens talent i GET-ligaen i ishockey.

I høsten som har gått har Amta-redaksjonen satset på å lage flere saker fra det lokale næringslivet. Saker om bedrifter som starter opp, møter på kvist -eller går så det suser- er interessant lesestoff som mange. Saken om endringer på Drøbak City etter KIWI la ned filialen sin på kjøpesenteret interesserte mange.

Da Amta skrev at sjåføren av tøffetoget i Drøbak sentrum ba en togturist om å dra til helvete ble det rabalder. Det endte med at hele tøffetoget sporet av skinnene.

Amta har dette året skrevet flere saker om personer som varsler om det de betegner som en fryktkultur i deler av Nesodden kommune. Det er spesielt avdelingen for rus og psykiatri som er omtalt. Saken om at ni fagutdannede arbeidere sa opp på grunn av "kritikkverdige arbeidsforhold", med påfølgende saker om fryktkultur, vakte oppsikt. Samtidig ble rådmannen anmeldt av en tidligere ansatt for vold, en sak som senere ble henlagt av politiet fordi anmelderen ikke kunne bevise at hendelsen hadde skjedd.

Da Einar Berger gikk ut i avisen og blåste ut sin fortvilelse over kommunen som ikke betalte for gang- og sykkelvei ved boligprosjektet han har satset både tid og penger på, ble det fart på sakene.

Dette året skrev vi om inntekts- og formuestoppen i Amtaland, et stoffområde som tidligere år har vært tilnærmet "fredet" i Akershus Amtstidende. Leserne responerte med stor interesse. Spesielt saken om Frode Fagerli, som har slått seg opp på poker, ble mye lest.

Boligboomen i Amtaland

Mange er opptatt av lokal byutvikling, boligbygging og boligmarkedet lokalt. Det interaktive kartet over boligtransaksjoner blir hyppig brukt gjennom hele året, og saker om nye byggeprosjekter vekker interesse. Blant disse er saken om det nye kvartalet som skal komme i Drøbak sentrum, samt saken om utbyggingen som skal skje på Kolstad i Frogn. Amta samlet alle kommende boligprosjekter på trappene de nærmeste årene, og mange klikket seg inn for å sjekke:

Disse bildeseriene var populære blant abbonnenter:

Ny festival

Den første festivalen i Badeparken i Drøbak ble en suksess:

Øl og lederhosen

Bildene av naboer og bekjente på oktoberfest i Drøbak:

Gjenhør med 80-tallet

Loveshack-konserten til BareMas-gutta er en årlig suksess med mange publikummere  - som kanskje kjenner seg igjen i bildene fra konserten:

Russ og folk i frontal

... Og denne videoen fra "togkrasj" på 17. mai:

Borgertoget sporet litt av, for å si det slik

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags