Kjære hundeeiere!

Jeg bor i et nabolag med masse hus og må tåle lyder og «bråk» fra naboer noe jeg også gjør da jeg selv har valgt å bo i et nabolag med masse hus. Latter og musikk fra naboer gjør meg glad, elsker at folk koser seg spesielt nå som vi har sommer i vente.

Det er mange med hunder i nabolaget og er glad i hunder og har også vokst opp med hunder. Litt bjeffing tåler jeg, men det er en ting jeg ikke forstår. Det virker som at konstant bjeffing fra hunder er greit selv når hundeeiere er hjemme? Hundedressur kan være vanskelig, men hører nesten ikke eiere snakke til hundene sine når de bjeffer, er det greit med bjeffing? Hadde det vært min hund som hadde forårsaket konstant bjeffing i nabolaget hadde jeg vært så flau at jeg ikke hadde visst hvor jeg skulle gjort av meg. Hvorfor blir ikke hundene satt på plass, er det jeg som ikke følger med i tiden? Det kan da ikke være greit?

I går så jeg en hund på stranden som lekte og koste seg, ingen bjeffing og veldressert - løp hele tiden tilbake til eier. Vet at hunderaser er forskjellige, men vet at hadde jeg hatt hund hadde bjeffing vært det første jeg hadde slått ned på. Jeg sier ikke at jeg hadde fått en bjeffefri hund, men hadde brydd med såpass om naboene at jeg hadde gjort alt for å få hunden til å slutte med bjeffingen.

Kjære hundeeiere! Jeg forventer ikke at hunder ikke vil bjeffe, men forventer reaksjon når hunden din bjeffer - det får du til.

God sommer!