Søndag 23. oktober gikk TV-aksjonen av stabelen!

I år gikk pengene til Leger Uten Grensers livreddende arbeid i glemte kriser. Deler av midlene gikk også til søsterorganisasjonen, Drugs for Neglected Diseases initiative (DNDi), som utvikler medisiner mot glemte sykdommer.

Flere enn 100 bøssebærere gikk rundt på Nesodden for å banke på dører og samle inn penger, og senere på kvelden sørget komitéledere og andre frivillige for å passe på at bøssene ble levert inn og pengene ble telt. Det har også blitt organisert mange skoleløp, hvor elever løp hundrevis av kilometer til inntekt for årets TV-aksjon.

For et par uker siden arrangerte også MC Hydra og Nesodden Frivilligsentral en event på Tangen torg. Her ble det både samlet inn penger, og årets TV-aksjonstematikk ble videreformidlet.

Aksel Rosén, Tarun Jørgensen og Anne Bredeli opptrådte og skapte god stemning!

Tidligere i uken fikk også Tangen-bibliotek besøk av Nina Merethe Gullerud og lege Hilde Brun Andersen. De har vært på mange oppdrag for Leger Uten Grenser, og fortalte om sine erfaringer fra felt.

Nesodden på 1. plass i Follo

Nesten 1,4 millioner kroner (eksakt 1 393 079) ble samlet inn til Leger Uten Grenser på Nesodden under årets TV-aksjon. Det tilsvarer 69,87 kroner per innbygger i kommunen, og 20,80 kroner mer enn landsgjennomsnittet. Det betyr at Nesodden kom på 7. plass av de 51 kommunene i Viken når det kommer til innsamling.

For et fantastisk resultat, og rekordår på Nesodden! Innsamlingen til Leger Uten Grenser og DNDi var også et rekordår for TV-aksjonen, med hele 266 millioner samlet inn fra hele Norge.

Alle Nesoddinger skal være stolte av den kjempeinnsatsen de la inn i årets TV-aksjon. Det viser hvor mye engasjement og giverglede lokalsamfunnet vårt har å tilby. Særlig også i tid hvor det har vært store økonomiske endringer for mange. Da er det særlig imponerende og rørende at så mange bidro.

Leger Uten Grenser er så fantastisk imponert og stolte over alle de som i år har støttet årets TV-aksjon. Dette resultatet er over all forventning og vi er helt overveldet av både engasjementet og givergleden i år. Dette vil utvilsomt bidra til at vi kan gi enda flere mennesker livreddende helsehjelp i noen av verdens glemte kriser.

Leger Uten Grenser og Nesodden kommune vil igjen takke alle som har vært med på eller bidratt til årets TV-aksjon.

Tusen takk, fantastisk jobbet og takk for at dere deltok på årets livreddende dugnad!

Sammen redder vi liv!