NESODDEN: Livet ble snudd på hodet for Stine Hartmann da hun i 2016 gikk fra mannen sin rett etter 30-årsdagen og sluttet i jobben.

Et par år senere og etter et Farmen-oppholdet, har hun slått seg til ro og funnet lykken på Nesodden.

– Jeg elsker Nesodden. Det beste er båten. Den er et lite herlig pustepause i hverdagen til og fra jobb. Det er 23 minutter der man finner roen i kroppen. Jeg elsker stemningen her. Folk er veldig åpne, og jeg er veldig åpen selv. Jeg liker å bli kjent med nye mennesker, og det får jeg på Nesodden, sier hun.

– Har du fått engasjert deg i nærmiljøet?

– Jeg ønsker det. Jeg vurderer å holde på med noe innenfor trening, da jeg elsker fysisk aktivitet. Jeg håper at jeg kan finne på noe. Man skal ikke se bort ifra at jeg starter opp noen treningsgrupper mot sommeren, sier hun.

Fant drømmestedet

Hartmann møtte Jakob Næss på datingnettstedet Tinder for ett år siden, og de fant fort tonen. Da Næss er fra like utenfor Sandefjord, prøvde de å finne et sted i utkantstrøket av Oslo.

– Jeg har alltid drømt om Nesodden. Vi fant et sted på halvøya som vi forelsket oss i. Naboen til stedet vi har fortalte at denne leiligheten skulle legge ut for salg. Et par uker senere satt vi med leiligheten, forteller Hartmann.

Ønsker drømmebryllupet på Nesodden

– Han fridde til meg på en søndagskveld på Oksvald. Det var veldig koselig, sier hun.

– Hvor har dere tenkt å ha bryllupet?

– Det har vi ikke tenkt på så langt. Jeg har lyst til å bli gift raskt, mens man er i lykkerusen. Jeg liker å stå opp og legge meg tidlig. Å ha et lite dagsbryllup på Nesodden hadde vært perfekt. Det er mange som har det på Hellviktangen, da det er et typisk sted.

– Har du luftet ideen om å ha det på Nesodden til Jakob?

– Han er litt giret, men vi må finne hvor. Vi skulle gjerne ha hatt en øde gård midt i skogen med et lite vann, så man kunne badet, smiler hun og legger til:

– Bryllupet burde slutte klokken 10.00, så ingen blir fyllesyke dagen etter.

Bruker marka

Friluftsmennesket som også jobber som personlig trener stortrives ute i marka. Hun har selvfølgelig vært på en rekke turer rundt på halvøya.

– Jeg har vært på skitur og løpeturer. Jeg er overrasket over de fantastiske forholdene, og hvor få mennesker det var i løypene. Jeg legger ut turene i sosiale medier og får mange gode tilbakemeldinger. Jeg har nesten blitt en ambassadør for friluftslivet på Nesodden, ler hun.

Influenser, blogger og journalist

Den nyinnflyttede Nesoddingen har fartstid fra mediebransjen. Hun begynte sin karriere som journalist hos Topp. Hartmann har også hatt ulike stillinger i Aller-systemet. For tiden jobber hun som event ansvarlig for Mediehuset Dagsavisen.

Etter hennes tid som Farmen-deltager har hun latt seg intervjue hyppig. Å jobbe på begge sider blokka har vært en stor forandring for henne.

– Plutselig fra å skrive om Farmen-kjendiser, havner man i samme situasjon som de selv. Det var annerledes for meg enn de andre deltagerne, som ikke var vant til mange kameraer. Jeg vet hvordan sakene skrives og lages. Det ser jeg på som et bra ting, da jeg er klar over hva som har møtt en, forklarer Hartmann.

– Jeg er influenser og journalist. Det er moro å legge ut noe på nettet, så ringer pressen etterpå, legger hun til.

– Har synes ditt på mediene forandret seg over årene?

– I grunn ikke. Mediene er mer tabloide enn jeg er selv, smiler hun og forteller om at det er artig å se hvordan andre skriver sakene henne.

Full av energi

Hartmann er meget aktiv på sosiale medier, der hun har over 17 tusen følgere på Instagram. Samtidig driver hun sin egen blogg. I tillegg jobber også med å ha treningscamper på Rhodos for Apollo. Med andre ord har hun ikke mangel på energi.

– Søvn er viktig. Jeg har to «hashtager» som er viktig for meg. #jobbepå og #leggeTI. De er viktige da det er viktig å jobbe på forhold eller andre ting. Jeg er en morgenrotte, så det er viktig å legge seg tidlig, avslutter hun.