Onsdag var det flere hendelser i både Amtaland og omegn. Den første meldingen kom fra Nesodden på morgenkvisten.

– Det er et påkjørt vilt i 08-tiden ved Skoklefall. Det er ikke melder som har kjørt på dyret, men det var skadd og viltnemda er igjen varslet, fortalte Marianne Tesaker ved Follo politistasjon.

På ettermiddagen i 16-tiden kom det inn melding om et mindre steinras over fylkesveien nord for Fjellstrand.

– Det er en del stein i veien, konstaterte Nils Jakob Aae ved Vegtrafikksentralen øst.

Ryddingen og sikringen av fjellsiden var først tiltenkt å to til tre timer. Underveis i arbeidet kom det derimot fram at større områder måtte sikres.

– De er på stedet fremdeles. Det var rasfare i et større område enn først antatt, så nå holder de på langs en fjellside litt bortenfor der raset gikk, sa Aae til Amta i 21-tiden, hvor veien åpnet rundt tre kvarter senere.

Ingen personer eller kjøretøy ble skadet som følge av raset.

Nesten dobbelt av fartsgrensen

Tar vi turen til Nordre Follo falt onsdagskvelden i grus for en ung sjåfør. UP hadde stilt seg opp langs Kråkstadveien sør for Ski.

Her ble det utstedt fire forenklede forlegg for fart, men den aktuelle føreren slapp ikke unna så lett.

– UP stanset en kar som kjørte 90 km/t i 50-sonen, forteller operasjonsleder Pål Bjelland i Øst politidistrikt torsdag morgen.

– Det var vel nokså mye over?

– Det var litt i overkant, ja. Her ble det anmeldelse og beslaglagt førerkort, sier Bjelland.

Her hadde det ikke noe å si at føreren, en 19-åring fra Follo, får dobbelt antall prikker for overseelser.

– Kjører du 26 km/t over i 50-sonen, så mister du førerkortet. Her har den unge føreren bommet på farten, og blir nok uten lappen en stund.

– Uforsvarlig kjøring 

Bjelland beskriver førerens adferd som uforsvarlig.

– 50-sonen er satt fordi det er bebygde områder rundt veien. Da er det klart det er uforsvarlig kjøring å ferdes i 90 km/t.

I sorgen av tapt førerkort kan 19-åringen kanskje finne en fattig trøst i at solen hadde tørket de fleste hovedveiene i Follo onsdag.

– Jeg er selv litt usikker hvordan føret var i dag, men dersom det var glatt føre vil det være skjerpende når det kommer til en reaksjon, advarer Bjelland.

Nytt førerkortbeslag

Også på E6 ved Assuren i Nordre Follo hadde UP fartskontroll onsdag.

Her ble en ung mann fra Romerriket tatt i 115 km/t i 90-sonen.

– Ble fratatt førerkortet på stedet og blir anmeldt. Minner om dobbel prikkbelastning de første to år etter en får utstedt førerkort, påminner Politiet i Øst på Twitter.