Det er operasjonsleder Kristian Loraas som gir Amta en god del å skrive litt før klokken 06. Han ramser opp først og fremst fire oppdrag. Vi starter med det mest alvorlige og kommer tilbake til en hendelse i Drøbak litt senere.

– Klokken 01:30 fikk vi melding om russestøy ved outleten i Vestby, men vi hadde ikke kapasitet til å sende noen. Klokken 02 fikk vi mange nye meldinger. Spesielt mellom 02 og 02:10. Da var vi på stedet og der var det fem til syv russebusser. Vi bortviste disse fra Vestby til klokken 08 i dag. Vi hadde ikke mulighet til å ta noe fra noen, sier Loraas og forklarer:

– Vi visste ikke fra hvilken eller hvilke busser støyen kom fra. Det var også noen som hadde forlatt stedet.

Politiet har også fått klager fra området rundt Havaristen på Enebakk. Også her støy, ifølge Loraas.

Natt til mandag fikk for øvrig politiet to klager fra Drøbak. Det var russestøy fra Nordre Frogn og støy fra privatfest i Drøbak.

Mer om begge hendelsene her:

Så skal vi til en hendelse i Drøbak i 20-tiden.

– Her fikk vi en telefon fra en innringer som hadde observert et skadd rådyr. Vedkommende ble satt over til Viltnemda. Det skal ha skjedd i 20-tiden, sier Loraas.

I loggen er det også en melding til om viltpåkjørsel.

– Dette var ved Kråkstad. Nærmere bestemt Hageland og E18. Her var det en lastebil som hadde kjørt på et rådyr. Sjåføren ringte og varslet. Rådyret var i live da Viltnemda ble varslet, sier Loraas.

Les også

Fire staute karer hjalp Solfrid (76) i Drøbak: – Jeg imponert