NESODDEN: Det er en artist i typisk singer-/songwriter-tradisjon lytterne får møte på dette minialbumet. Musikken spenner fra det dvelende til det taktfaste og hyller inn tekster som tangerer det eksistensielle lagt i et lett melankolsk slør.

– Hvorfor har du valgt å gi ut albumet?

– Det er mest fordi jeg har glede av det og synes det er moro. Jeg skriver mange tekster som uttrykker møter og opplevelser jeg har hatt. Det gjelder også tekstene på dette albumet, forteller Lisbeth Brune, som også har komponert musikken.

Med seg på innspillingen har hun et solid mannskap som består av Helge Nysted, flygel, piano og orgel. Tarjei Nysted, fiolin, bratsj, cello, fløyte og effekter; Dag Tofteng, gitarer; og Torstein Kinn og Håkon Eivind Larssen, bass samt Børre Flyen, trommer og perkusjon.

Innspillingen er gjort i Dryhill Studio i Oslo med Helge Nysted som produsent.

Kurt & Kara

Nå er ikke Lisbeth noen nykommer i musikklivet. Hun har drevet med sang i en rekke ulike sjangre helt fra oppveksten i Askim og til hun landet på Nesodden der hun fortsatt bor.

Hun har vært innom både korsang, visemiljø og kan også vise til en periode som vokalist i det legendariske Nesodden-bandet Kurt & Kara med blant andre nesoddingene Tom Strømnæss, også kjent fra programmet «Åndenes makt» og Steinar Daler. De ga ut albumet «Alt er trist og leit», med slageren «Nesoddbåten», som faktisk oppnådde å komme på NRKs spillelister.

– Det var en artig tid med mye gøy forteller hun.

Hadde skisser

Skriving av sangtekster har hun drevet med i mange år, men det var først da sønnen Edvard tok en utdanning i London ting begynte å skje.

– Han tok en teknisk-mikser utdanning. Da ble det større mulighet til å gjøre noe mer av alle skissene jeg hadde liggende.

– Hva lytter du selv til av musikk?

– Jeg er egentlig altetende, men lytter mye til kvinnelige artister som Kari Bremnes og Ane Brun. Jeg har også sansen for utøvere om Nick Cave og Tom Waitz, forteller hun.