Klar tale fra kommuneoverlegen rundt prøvetaking på Nesodden

Det var onsdag 11. mars Nesodden kommune satte i drift prøvetakingsstasjonen ved kommunesenter syd ved Torvet. Foto: Trond Folckersahn

Det var onsdag 11. mars Nesodden kommune satte i drift prøvetakingsstasjonen ved kommunesenter syd ved Torvet. Foto: Trond Folckersahn

Kommuneoverlege Liv Hagen minner om kravene for testing i prøvetakingsstasjonen på Nesodden.

DEL

Nesodden: Kommuneoverlege på Nesodden Liv Hagen forteller til Amta tirsdag at testteltet utenfor kommunesenter syd blir nedrent av folk som vil testes.

Hun er derfor klar i sin tale når hun forteller hvem som skal testes, og hvordan man får innpass utenfor testteltet ved kommunesenter syd.

- Det er restriktive retningslinjer nå og kun de i samfunnskritiske roller og sårbare grupper, eller de som skal legges inn på sykehus, som testes. Og fastlegen må lage en rekvisisjon, sier Hagen til Amta tirsdag kveld.

Prøvetakingsstasjon

Det var onsdag 11. mars Nesodden kommune satte i drift prøvetakingsstasjonen ved kommunesenter syd ved Torvet. Allerede kort tid etter åpningen var de første pasientene på plass.

Nesodden kommune var tydelige fra stund på at det kun er dem som har fått en henvisning fra fastlegen som kan reise til stasjonen for å ta en prøve. Prøvene tas utenfor teltet, og den som tar prøvene skifter til nytt smittevernsutstyr mellom hver prøvetaking.

26 smittede

Det er tirsdag 24. mars ikke meldt om flere koronatilfeller på Nesodden. Men kommunen kunne opplyse mandag 23. mars at det er påvist 26 smittende på Nesodden. Det er samme antall som ble oppgitt søndag 22. mars.

– De smittede har lette og moderate symptomer. En pasient er på sykehus, de øvrige er i hjemmeisolering, opplyser Nesodden kommune.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags