Gå til sidens hovedinnhold

200 Moods of Norway-ansatte sies opp

Artikkelen er over 3 år gammel

Konkursen til Moods of Norway fører til at 200 ansatte må sies opp. Samtlige 18 butikker i landet holdes stengt torsdag.

– Nå må vi avklare hvordan skal vi realisere verdiene, sa bostyrer Asbjørn Nordstrand Løvik til Aftenbladet.

Han opplyser at det ikke er tatt stilling til om varene skal selges ut fra butikkene, om hele varelageret selges eller om innmaten skal selges. Han utelukker heller ikke at noen kan overta kleskjeden.

Selskapets 200 ansatte ble informert om konkursen onsdag ettermiddag, som gjelder for Moods of Norway AS og Moods Wholesale AS.

Sammen med Stefan Dahlquist og Peder Kristian Børresen grunnla Simen Staalnacke Moods of Norway i 2003. Han beskriver 11 av de 14 årene selskapet har eksistert som et norsk gründereventyr.

– Opp til bostyrer

Siden 2014 har selskapet tapt 76 millioner kroner, ikke medregnet det som eventuelt er tapt i 2017, skriver Finansavisen.

Varner-gruppen overtok i fjor en firedel av Moods of Norway gjennom en rettet emisjon. Varner ønsket ikke å svare Finansavisen om de vurderer å redde selskapet.

– Nå er det opp til bostyrer hva som skjer med vårt elskede Moods. Vi vet ikke helt hva som skjer. Det er uvisst, men vi håper det er en fremtid for Moods of Norway, sier Staalnacke.

Flere har meldt interesse

Flere har meldt sin interesse for å ta over deler av konkursboet etter Moods of Norway. Bostyrer vil foreløpig ikke si om noen ønsker å drive selskapet videre.

Alle kleskjedens butikker holder torsdag stengt, mens bostyrer Asbjørn Løvik er i møter med ledelsen på hovedkontoret i Stryn i Sogn og Fjordane. Framtiden til selskapets 200 ansatte er uviss, men i utgangspunktet blir de sagt opp, ifølge bostyreren.

– Er det noen som har meldt interesse for å drive selskapet videre?

– Det er flere som har meldt interesse for aktiva (eiendelene) i selskapet. Men konkret hva den interessen består i kan jeg ikke gå inn på, sier Løvik.

Han vil ikke kommentere om det er snakk om at noen vil ta over hele selskapet eller deler av det.

Internasjonal satsing

Motejournalist i Dagens Næringsliv og forfatter, Jorun Aartun, synes konkursen er synd for norsk klesbransje. Hun forklarer konkursen slik:

– Selskapet pådro seg store tap etter den internasjonale satsingen, særlig i USA. I en ekspansiv vekstfase klarte de ikke å ha kontroll på kostnaden. De har heller ikke klart å ruste opp organisasjonen slik at den er konkurransedyktig nok, forklarer Aartun til NRK.

Elle-redaktør Signy Fardal synes konkursen er trist.

– Jeg synes kolleksjonene deres har blitt bedre og bedre. De har våget og de har satset, og den som intet våger, intet vinner. Jeg har stor respekt for dem, sier Fardal.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.