Gå til sidens hovedinnhold

Klokketårnet og Signalen restaurant: - Det burde ikke være nødvendig for historielaget å være vaktbikkje

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Ifølge ordfører Wickholms uttalelse i Amta den 28. mai fremgår det at han fortsatt ikke har forstått at Klokketårnet på Tangenbrygga er Norges eldste frittstående tåkeklokke, og av historisk verdi. 

Det kan da ikke være så vanskelig å forstå at en frittstående tåkeklokke, skal synes godt uansett hvilken kant man kommer fra på sjøen.

At dette tydeligvis ikke har vært noe tema for politikerne i prosessen om Signalen er utrolig. Man kan virkelig ikke dekke seg bak at vedtaket om Signalen sjøbad ble gitt før man besluttet å sette klokketårnet tilbake til den opprinnelige sveitserstilen. Klokketårnet har stått der siden 1884.  Ordfører og øvrige politikere visste dessuten godt at Historielaget lenge hadde jobbet med å få restaurert klokketårnet.

Det burde ikke være nødvendig for historielaget å være vaktbikkje. Man må kunne gå ut fra at våre folkevalgte gjør jobben sin og vurderer ny bebyggelse opp mot gammel. Selv om vår ordfører kommer fra Oslo, burde han litt ærbødighet overfor halvøyas gamle historie, og den jobben ildsjelene gjør for å beholde gamle minnesmerker. 

Liv Jessen AP, som allerede i februar 2016 sto på forsiden i Amta og ivret for å få klokketårnet restaurert, hvor var du da tillatelsen ble gitt til å bygge foran tårnet.

Kommentarer til denne saken