Gå til sidens hovedinnhold

– Vanvittig å finne en airbag langt inne i skogen

Artikkelen er over 2 år gammel

Nesodding og tidligere downhill-kjører verdensklasse, Adrian Aakre (20), trodde ikke det var sant da noen sa at han inne i Frognmarka ville finne en stor airbag.

Adrian har turnert over store deler av verden og er nesodding som har bodd mange år i Beijing. Derfor er det ikke rart han ikke hadde hørt om Knardal Funpark.

– Jeg følte det som om jeg hadde funnet gull, ler Adrian mens han starter aggregatet for å pumpe om den store luftputa.

– En airbag av denne størrelsen koster mye og er slett ikke vanlig. Ofte må man betale mye for å få tilgang til en slik.

VM i downhill

Adrian var som sekstenåring klar for VM i downhill i Canada. Der ble han skadet og drømmen om å bli blant de beste i verden forsvant for en stund.

– Backflip hadde jeg ikke lært meg uten airbag. Det er ikke et vanskelig triks, men det er lettere å lære med en slik. Hadde jeg oppdaget dette stedet da jeg var ti-tolv år hadde det vært lett å finne meg, smiler han bredt.

 

Knardal Funpark driftes på frivillig basis av Andreas Egeberg som på egen hånd og med god dugnadsånd fra barn og voksne i Nordre Frogn har bygget elleve hopp for sykkel (dirttrack), stor skateramp, gapahuk med vedovn. Lekestativer for de minste, hopp for snowboard og sykkel med airbag. Et portabelt toalett har også funnet sin vei til plassen på Nesoddlandet.

Helt gratis

– At det finnes et slikt sted for dem som driver med uorganisert idrett midt i skogen her ute på halvøya er vanvittig! At det attpåtil er gratis er helt vilt.

 

Adrian tar sats fra stillaset som er bygget opp som ovarenn over en konteiner og sikter seg inn på hoppet. Og backflippen sitter som støt og Adrian lander mykt i den svære puta.

– Jeg anbefaler dem som tar turen hit å ha på genser med lange ermer for det kan svi å lande i airbagen uten, anbefaler han før han kikker over sykkelen og gjør seg klar for nok et hopp.

KNARDAL FUNPARK:

Les også

Knardal Funpark fikk penger til strøm og vann


Les også

Knardal Funpark fikk ingen penger fra Ungdommens kommunestyre 


Les også

Andreas Egeberg er Årets navn 2014

 

Kommentarer til denne saken