Kommunen får ingen støtte til busser uten sjåfør i Drøbak

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er fortsatt et stykke frem til det kommer førerløse busser i Drøbak. For andre året på rad avslår Miljødirektoratet å gi støtte til kommunens prosjekt med selvkjørende busser.

DEL

Frogn: Frogn kommune søkte om fire og en halv million for busser som var tenkt å kjøre mellom kollektivknutepunkt og Seiersten og Drøbak sentrum og en ringbussrute fra Drøbak sentrum.

Kommunen søkte også i 2017, men fikk avslag også da.

Miljødirektoratet har i 2018 mottatt fem søknader med samlet søkesum 15,3 millioner om støtte til utredning, tilrettelegging og uttesting av selvkjørende busser. I år har de ikke prioritert å støtte noen av disse søknadene.

Utprøves andre steder

Miljødirektoratet mener at det er fornuftig å avvente resultatene fra de pågående testprosjektene før nye settes i gang. Det er behov for mer utprøving av selvkjørende busser for at andre skal ta dette i bruk.

Tiltaket er utprøvd få steder, og tiltaket vil derfor kunne overføres til andre byer og særlig mindre tettsteder som satser på selvkjørende busser, men også andre kollektivselskaper enn Ruter.

Kostnadsoverslaget for de selvkjørende bussene er ifølge søknaden fra Frogn kommune på ni millioner. Halvparten av dette skulle dekkes inn med de 4.5 millionene det ble søkt om.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags