Dregelid har ikke skjønt tegninga

Forslaget om økte treningsavgifter fikk det til å koke på det ekstraordinære årsmøtet til DFI Fotball.   Engasjementet for barnefotballen var stort.

Forslaget om økte treningsavgifter fikk det til å koke på det ekstraordinære årsmøtet til DFI Fotball. Engasjementet for barnefotballen var stort. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det ekstraordinære årsmøte i DFI fotball viste at tilliten mellom grasrota og fotballstyret er minimal, noe reaksjonene under og etter møtet har vist 

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I stedet for å vise vilje til endring, velger leder Arild Dregelid å flytte fokuset fra sakens kjerne, til at lokalavisa driver med klikkhoreri. 

I tillegg går han ut i en kommentar og høvler over en fotballmamma. En engasjert fotballmamma som utviste stort mot da hun gikk ut og kritiserte DFI Fotballs ledelse på grunn av manglende økonomisk styring, manglende engasjement fra de heltidsansatte mot barnefotballen og ikke minst styrets manglende fokus på jentefotballen.

Da skriver Dregelid:

– Granum Lycke har totalt misforstått arbeidsoppgavene til våre heltidsansatte når hun spør: «er de ansatt for A-laget?» For det første jobber begge for hele klubben, selv om Teitur har en delt stilling som sportslig leder og A-trener. Å påstå at de ikke jobber for barnefotballen er ufint, sa Dregelid i en kommentar.

Å gå ut på denne måten, viser med tydelige tegn at Dregelid egentlig aldri skjønte engasjementet som foreldre, lagledere og trenere viste på årsmøtet. For den gjengse oppfatningen blant trenere, ledere og de foresatte i barnefotballen i DFI er akkurat som Granum Lycke skrev i sitt innlegg. For alle dem som er på treningsfeltet hver eneste dag, på Seiersten, på Ullerud, på Frogn KG og til og med på Høiås, ser ikke snurten av verken daglig leder eller sportssjefen i det daglige, mens de utfører titusenvis av dugnadstimer for at fotballungene skal ha det bra. 

Ifølge mange Amta har snakket med har sportssjefen sin fulle hyre med å trene A-laget, følge opp spillerne der, og være kampleder for DFI 1 og delvis DFI 2.   De samme sier at han innimellom sees på noen møter og at de sporadisk hilser på han på Seiersten.

Men det er det. 

Og for ordens skyld. Teitur Thordarson har snart vært engasjert som sportssjef i DFI Fotball i fem år. Allikevel tok han ikke til orde en eneste gang i løpet av årsmøtet. 

Det sier vel litt om engasjementet hans for klubben – og da spesielt barnefotballen. 

Akkurat det samme sier de samme trenere/lagledere/foresatte om den nyansatte lederen Bampton. De sier at han nesten er usynlig i fotballmiljøet, med unntak av at han administrerer kampoppsett og treningstider, noe som tilsvarer maksimalt en 20 prosent stilling. 

DFIs trenere og ledere undrer seg over hva han gjør resten av tiden. 

Og det er de i sin fulle rette til å gjøre, fordi det er barna de trener – og disses foreldre – som betaler lønna hans.

Og Bampton ga ikke akkurat noe positivt inntrykk på årsmøtet der han nesten ble aggressiv da kritikerne pirket i hvorfor DFI ville sette opp treningsavgiftene. 

Og bare så det er sagt.  Etter Bamptons ansettelse i mars har ikke DFI fotball igangsatt et eneste inntektsbringende tiltak i form av ekstratreninger, akademier eller etter skoletidstreninger. Tiltak som kunne gitt flere hundre tusen kroner i kassa. 

I stedet for har de avlyst Badebycup, høstfotballskole og nå mest sannsynlig en cup de skulle gjennomføre i desember. 

Tiltak som kunne vært med på å betale lønna til daglig leder Bampton. 

Er det da rart at engasjerte trenere i DFI Fotball er kritiske, Dregelid?

Da har du ikke skjønt tegninga!

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken