FROGN: – Vi oppfordrer alle studenter som kommer hjem til jul om å ta en koronatest raskt etter hjemkomst og så overholde karantenetiden til prøvesvaret er klart. I tillegg er det ønskelig at studenter begrenser fysisk sosial kontakt så mye som mulig de første ti dagene etter hjemkomst. Studenter er ikke i «karantene» i ordinær forstand, men vi setter stor pris på at alle utviser forsiktighet, slik at vi ikke får en smitteoppblomstring i kommunen i forbindelse med julen, skriver Frogn kommune i en pressemelding.

De opplyser at studenter som kommer fra områder med høyt smittetrykk, vil være i risikosonen for å ta med smitte hjem til Drøbak og Frogn.

– Mange unge har få eller ingen symptomer, og det vil være en reell fare for at studentene har med seg asymptomatisk smitte, og dermed kan smitte andre, uten selv å vite at de er smittet.

– Ved å ta en koronatest kan denne risikoen reduseres betydelig. Testen er gratis og tar få minutter å gjennomføre.

For å få en test må en bestille time på telefonnummer 957 13 000. Trykk på denne linken for å lese mer.

For de studentene som studerer i utlandet og kommer hjem, så kan gjennomføre karantenetiden på ti dager hjemme.

De som jobber i de kommunale tjenestene må også et negativt prøvesvar før de får komme på jobb. Testsvaret blir fortløpende lagt ut på Helsenorge.no når det er ferdig analysert.

– Alle studenter som skal jobbe i de kommunale tjenestene etter hjemkomst må ha et negativt testsvar før de kan starte i arbeidet.

Unntak fra karantene

Hvis en tidligere har hatt covid-19 for mindre enn seks måneder siden, behøver ikke å gå i karantenen.

– Det må framvises en bekreftelse på at vedkommende har hatt sykdommen, opplyser også kommunen.