Gå til sidens hovedinnhold

Victor (15) bruker konfirmasjonspengene på å redde hundeliv på Solplassen

Artikkelen er over 3 år gammel

Som mange andre ungdommer konfirmerte Victor Andre Brænd seg i mai. Men det er nok få andre som sender en sjekk på over 6.000 kroner for å redde hunder.

Vinterbro: I desember bestemte Victor Andre Brænd seg for at han skulle bruke deler av konfirmasjonspengene på veldedighet. Han var ikke sikker på hva, men var fast bestemt på at han ville støtte enten natur eller dyr.

– Jeg har selv hund og etter et tips fra moren min bestemte jeg meg for å støtte Solplassen, forteller Victor.

Solplassen får ikke noe støtte og er derfor helt avhengig av donasjoner. Det er det som trigget Victor.

– Det at de har frivillig arbeidskraft og at de ikke får noe annen støtte var avgjørende, forteller Brænd.

Store utgifter

Det å drive denne hundeparken er ikke alltid like lett. Marianne Øyen eier og driver stedet, og hun har en klar plan for hvordan pengene fra Victor skal brukes.

– Pengene fra Victor vil gå til veterinærutgifter. Mange av hundene som kommer inn har svært dårlig helse. Alternativet til behandlingen ville vært å avlive dem, sier hun.

Første gang

Til vanlig får ikke Solplassen donasjoner på mer enn et par hundrelapper. Det at de på søndag mottok en sjekk på 6.400 kroner var mildt sagt gode nyheter for ildsjel Marianne Øyer. Det er første gang de har fått en donasjon av denne størrelsen og at det har vært fra en konfirmant.

– Jeg synes det er imponerende at en konfirmant har tatt et standpunkt for hva han vil støtte, også er det selvfølgelig ekstra stas at det går til oss. Det er sånne barn jeg vil ha, spøker hun.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.