Kong Harald har fått påvist en infeksjon som må behandles med intravenøs antibiotika og blir derfor værende på Rikshospitalet noen dager, opplyser Kongehuset.

Kongen ble innlagt på Rikshospitalet onsdag for utredning av feber. Tilstanden hans er ifølge Kongehuset stabil.

Ifølge VG , som er på Rikshospitalet, fikk kongen besøk av sin datter Märtha Louise og barnebarn Maud Angelica Behn fredag ettermiddag.

Det er på Rikshospitalet at Konge har sin egen lege, Bjørn Bendz.

– Jeg er sikker på at han er i de beste hender, så da er det bare å ønske ham god bedring, sier Høyre-leder Erna Solberg til Dagbladet.

Neste punkt på kongens offisielle kalender er statsråd på slottet den 12. august. I forrige uke deltok kong Harald i VM i seiling, hvor hans mannskap i Sira klatret til 10. plass.

Flere operasjoner

Kong Harald på 85 år ble operert sist i 2021, da for en skadd sene over høyre kne. Operasjonen var vellykket, og kong Harald ble i etterkant erklært å være i fin form ifølge slottet.

Tidlig i 2020 ble Kongen også innlagt på Rikshospitalet. Årsaken den gangen var svimmelhet, og han ble skrevet ut og friskmeldt etter noen uker. Senere samme år, i oktober, ble Kongen innlagt på sykehus igjen. Da fikk han operert inn en ny biologisk hjerteklaff, og var sykmeldt ut måneden. Operasjonen var vellykket.

Fikk kunstig hjerteklaff

Det var i 2005 at kongen fikk satt inn en kunstig hjerteklaff for første gang. Slike hjerteklaffer har en levetid på mellom 10 og 15 år, og der er derfor ikke noe uvanlig i at en slik må byttes etter noe tid.

I desember 2003 fikk kong Harald diagnosen kreft i urinblæren. Den 8. desember samme år ble kreftsvulsten fjernet i det som legene betegnet som en svært vellykket operasjon.

(©NTB)