Slottet/Nordre Frogn: – Hvorfor flytter du fra Drøbak til Nordre Frogn?

– Ja, svaret gir seg vel egentlig selv. Det er fordi jeg vil ha naturen rundt meg og fordi jeg får mer for pengene, bedyrer Bjerknæs hva som for ham framstår som opplagt.

Privat visning

– Du kjøpte huset før visning?

– Ja, det stemmer. Jeg ringte eier direkte, og bøy 3.690.000 kroner på huset før visning, og fikk tilslaget. Jeg ordnet meg privat visning, altså. Det var kanskje litt frekt? spør Bjerknæs med et smil om munnen, før han drar de vitale data:

– Huset er bygget i 2017 på en tomt som er om lag 850 kvadratmeter stor. Huset har en grunnflate på 97 kvadratmeter samt en uinnredet toppetasje på cirka 57 kvadratmeter.

 

Lokalpolitiker

– Hva er det beste med huskjøpet synes du?

Som sagt, jeg får mye for pengene. Det er et flott område i skogen og et nytt hus som jeg kan flytte rett inn i. Dette er akkurat perfekt for meg, mener Morten og slår ut med armene og favner sitt nye skogslott.

– Hvorfor vil du bo så landlig som mulig i Frogn?

– Som medlem i Senterpartiet i Frogn og 2. plass på lista til valget, er jeg jo på sett og vis programforpliktet. Det er ganske enkelt naturlig for meg, for det første å bo i Frogn, for det andre ha eget hus med landlige forhold og for det tredje trives jeg kjempegodt i denne kommunen, konstaterer han.

 

Nevenyttig

– Hvilke framtidsplaner har du for huset?

– Først og fremst så vil jeg bo, bo og bo. Deretter vil jeg bygge terrasse, fikse utearealet, bygge dobbeltgarasje samt på sikt innrede andre etasje.

– Hva gleder du deg mest til å gjøre i sommer?

– Nyte solen og skogen, bygge terrasse, for så å drikke kalde øl ute på terrassen. Ja, i det hele tatt hygge meg i mitt nye hus, sier Knut Morten Bjerknæs med overbevisning og smil over hele fjeset, og med en smule overbærenhet over Amta som stiller spørsmål hvor svarene gir seg selv.