Koronadødsfall på sykehjem i Oslo – det tredje i Norge

Av
DEL

NTB: En beboer på Ellingsrudhjemmet i Oslo er død etter at ha blitt koronasmittet. Dette er det tredje dødsfallet i Norge.

Beboeren døde tidligere i uken, og Oslo kommune har nå fått bekreftet at vedkommende var smittet, opplyser Sykehjemsetaten til NTB.

– Det arbeides for å avgrense smitten og ivareta beboere, pårørende og medarbeidere, opplyser etaten.

På samme avdeling er to andre beboere lørdag bekreftet smittet. Det er i tillegg tatt prøver av fem andre beboere på avdelingen som det ventes svar på.

Det arbeides for å avgrense smitten og ivareta beboere, pårørende og medarbeidere, opplyser Sykehjemsetaten.

Alle avdelingene på langtidshjemmet er isolert fra hverandre. På den berørte avdelingen er sju beboere isolert og observeres. De øvrige beboerne observeres for symptomer. Dersom de utvikler symptomer, blir de testet.

Det gjennomføres også smitteoppsporing for å identifisere nærkontakter.

– Vi får hjelp av Bydel Alna til dette. Medarbeidere som har vært i nærkontakt med dem som har fått påvist smitte, settes i hjemmekarantene. Dersom de får symptomer, blir de testet, melder Sykehjemsetaten.

To dødsfall bekreftet tidligere

– Natt til lørdag døde en eldre pasient med Covid-19-sykdom som var innlagt ved Oslo universitetssykehus. Dette er det andre Covid-19-dødsfallet ved OUS. Vi kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om den avdøde, står det i Twitter-meldingen fra OUS.

Det første dødsfallet ble bekreftet av OUS torsdag 12. mars. Det skal også da ha rammet en eldre pasient.

Tall fra FHI lørdag 14. mars viser nå at det er over 900 bekreftet smittet i Norge og at gjennomsnittsalderen for de smittede er 46 år.

35,2 prosent er kvinner og 64,8 prosent er menn.

Artikkeltags