NESODDEN: Vi skriver 15. mai, to dager før Norge skal få oppleve en totalt annerledes 17. mai på grunn av det mye omtale koronaviruset. Amta besøker Heia barnehage på Nesodden, som trommer sammen bokstavelig talt til en forsmak på feiring av nasjonaldagen.

– Norge ble et fritt land!

I mengden av barn i Heia barnehage treffer vi på fem år gamle Olav Helldal Lohne, Lea Celine Valle (6) og fem år gamle Sebastian Gowan Farrier.

– Og det uunngåelige spørsmål ble stilt. Hvorfor feirer vi 17. mai.

– Svarene kom fort fra førskolebarna.

– Fordi da spiser vi is, pølser og kake, kommer det kjapt fra Olav. Lea Celine mener det er fordi Norge ble et fritt land.

– Norge feirer bursdagen sin, sier seksåringen.

Feiret med god avstand

Når situasjonen er som den er i Norge og på Nesodden, må forholdsregler tas. Det gjaldt også alle barna og de barnehageansatte på fredag da de 152 barna skulle markere sin 17. mai.

Bildeserie

Se bildene fra 17.-mai-feiringen i Heia barnehage på Nesodden

Ikke felles tog

Assisterende barnehagestyrer Hilde Marstein kunne fortelle at 17. mai-arrangementet ble spredt utover store deler av dagen, og at barn og voksne passet på at smittevernreglene ble overholdt.

– Vi går ikke i et felles tog, men passer på at hver gruppe holder avstand. Men ellers sørger vi for litt musikk med et bærbart anlegg. Ungene får pølser og is. I løpet av dagen har vi potetløp for ungene, sekkeløp og servering av is og pølser, sier Marstein, som viser fram en stor nesoddbarnehage pyntet i fargene rødt, hvitt og blått.