Neste år fyller Nordre Nesodden skolekorps 30 år. Det skal feires ved at korpset får sitt eget bestillingsverk som skal fremføres i jubileumsåret.

Norsk kulturråd har tildelt Nordre Nesodden skolekorps 110 000,- kroner i støtte. Pengene skal gå til et bestillingsverk som skal fremføres under både distrikts mesterskap og NM neste år.

– Verket skal hete "Sopelimbygda" etter Nesoddens kallenavn. Det blir spesialskrevet til de 35 musikantene vi har i hovedkorpset vårt. Jeg synes det er en fin måte å markere jubileumsåret vårt på, sier dirigent Morten Apelman.

Skam

Komponist Arnt Håkon Ånesen som skal skrive verket. Han har tidligere fått sin musikk fremført av ensembler over hele verden. I tillegg til å lage kunstmusikk komponerer og produserer han populærmusikalske verk. Nylig ga han for eksempel ut singelen "Isak", inspirert av NRK-serien Skam.

– Jeg vil lage kompleks musikk gjennom et enkelt materiale. Med kompleks mener jeg lydbilder som består av mange lag. Jeg kommer til å benytte meg av korpsets egenart, men også forske på nye muligheter og bruke instrumentene på nye måter. Dette prosjektet gleder jeg meg virkelig til, sier han.

Diger korpshappening på Nesodden – med selveste Garden på besøk 

Opp i divisjonene

– Målet er at Nordre Nesodden skolekorps skal være etablert som et 1. divisjon-skolekorps i Norge innen 2021. Antall musikanter i hovedkorpset skal opp fra 35 til 50, og rekruttering skal være god nok til å holde dette medlemstallet oppe, sier Apelman.

Denne rekrutteringsgiven starter 20. mai, når korpset har åpent hus med instrumentprøving på Tangenten.

– Der kan alle som tror de har en musikant i magen, møte opp og få prøve alle de instrumentene vi har i korpset, sier Apelman.

Korps med rekordvekst

17. mai på Tangen 2016

Bildeserie

17.mai på Tangen