Navn: Kristian Kvaksrud
Alder: 36
Bor: Flaskebekk
Yrke: Formannskapssekretær hos Nesodden kommune

Kristian Kvaksrud sitter ved siden av ordføreren når det er kommunestyre- og formannskapsmøter. Han er med og holder i trådene når det gjennomføres valg og har du flaks vil du se ham på en lokal scene spillende på en bass.

– Hvordan er det å være med i politiske møter, men aldri få lov til å mene noe?

– Når jeg deltar i disse møtene er jeg jo på jobb, så jeg lever godt med å holde meningene mine for meg selv og la de folkevalgte stå for diskusjonen.

– Hva gjør en formannskapssekretær?

– Som formannskapssekretær bistår jeg ordfører med å planlegge og gjennomføre møter i formannskapet og kommunestyret. Valggjennomføring er også en sentral del av jobben. Vi har allerede startet arbeidet med neste års kommune- og fylkestingsvalg.

– Sist vi så deg på scenen var på jam på Flasken rett før påske, men for alle som husker hitlåten «Shouldn't Have To Be Like That (nummer 4 på VG-lista i 1986), må det nevnes at du også spiller med Fra Lippo Lippi. Hvordan er det?

– Jeg har spilt med Per Øystein Sørensen (vokalist i Lippo) siden 2010, og det har blitt mange morsomme turer og konserter, blant annet en tur til Filippinene for noen år siden og en TV-sendt konsert med Kringkastingsorkesteret som ble veldig fin. Jeg prøver å få spilt så mye som mulig, ved siden av jobb og alt annet.

Bildeserie

Endelig tilbake til normalen - fredag var det tid for jam på Flasken

– Hva er det beste du kan spise i påsken?

– Påskemarsipan. Ingen over, ingen ved siden.

– Hva er ditt favorittreisemål?

– Roma. Det er en by jeg aldri blir ferdig med.

– Hvis du skulle 100 000 til et lokalt formål. Hvem får pengene?

– De ville jeg gitt til Nesodden teaterfabrikk. Jeg er imponert over hva de får til for og med barn og ungdom på Nesodden.