Navn: Kristin Osvoll
Alder: 47
Bor: Skorkeberg/Frogn
Yrke: Lærer

Kristin Osvoll er leder av Drøbak/Frogn skolekorps

– Hvordan er det å være leder av skolekorpset?

– Det er morsomt, utrolig lærerikt, og til tider frustrende. Da jeg selv spilte i korpset, tenkte jeg aldri på alle de tingene som de voksne gjorde for at korpset skulle fungere. Nå er jeg så heldig at jeg leder et styre med flotte, engasjerte og initiativrike foreldre, i tillegg til at resten av foreldregruppa er en gjeng med stort engasjement og høy arbeidsvilje for ungene. I helgen som var hadde vi loppemarked, og det er vel få dugnader som er så morsomme!

– Også er det jo utrolig gøy å være leder for en fritidsaktivitet som favner så bredt og som gir utøverne så mye tilbake i form av musikalitet og sosialisering på tvers av kjønn og aldersgrupper.

– Har du en morsom korpshistorie du kan dele?

– Jeg har veldig mange gode minner fra da jeg selv spilte i korpset. Husker at vi noen somre var pauseinnslag på hjemmekampene til DFIs A-lag, det syntes jeg var artig. Dette var jo sent 80-tall, da tribunene på Seiersten var smekkfulle.

– Ungene i korpset i dag, syntes nok det var litt ekstra stas på Tusenfrydstevnet for et par uker siden, da Blåsemafian spilte for oss og ungene fikk tatt selfies med gutta!

– Kan du fortelle noe som folk ikke vet noe om deg?

– Er nok ikke mye folk ikke vet om meg, men jeg drømte om å bli jagerpilot da jeg var i tenårene. Læreryrket er riktignok ikke fullt så høytflyvende, men jeg har ikke angret et øyeblikk på at jeg valgte å bli lærer.

– Har pandemien påvirket rekrutteringen til skolekorpset?

– Definitivt! Det å måtte avlyse alle arrangement og konserter over så lang tid, har jo satt sitt preg på oss, som hos alle andre. Vi har jo et nært samarbeid med kulturskolen, og hver vår inviterer vi potensielle aspiranter inn til prøvespilling og bli-kjent-kveld. Dette har jo blitt kraftig redusert på grunn av pandemien, så nå håper vi på bedre tider for oss alle. Vi håper vi kan få til litt rekruttering utover høsten; hos oss kan man begynne når som helst.

– Hvor er ditt favorittsted i Frogn?

– På fine sommerdager er jeg veldig glad i Badeparken. Ellers er jeg veldig glad i nærskogen; Trolldalen (eller Osvoll-skogen som den heter blant venner). Veldig fint å gå opp til bygdeborgen.

– Hva bruker du ellers fritiden til?

– Med 3 aktive unger, så er det begrenset med fritid. Jeg er glad i å svømme, og er en relativt flittig bruker av Bølgen. Ellers er jeg veldig glad i å forsvinne inn i en bok.