Sommerrevy, anført av gjøgleren og sangeren Hans-Esben Gihle, har de siste årene blitt som en tradisjon å regne i badebyen. Etter to sesonger i bakgården Hos Hanna, et par års opphold og deretter tre somre på rappen på Sommerscenen, har mange lagt sin elsk på totningen som byr på en humor og en stemmeprakt utenom det vanlige.

Denne gangen går han nesten solo i forestillingen "Stabilt ustabil", bare støttet av rutinerte Jørn Atle Støa, produsent og musikalsk ansvarlig bak tangentene på scenen. Den røde tråden denne gang er Gihles eget liv.

Mye å ta av

- Du vet, det er litt å ta av når man er fra en storgård på Toten og kjører traktor med beina i kors, sier Hans Esben Gihle og blunker med kulerunde øyne. - Je jobbe meg fremover fra konfirmasjonsbildet - 86 med rotpermanent og tannregulering  og tar publikum med på en reise i misforståelser, røper Gihle.

- Før det er for sent

Han forteller at han lenge har drømt om å gjøre noe helt selv, selv om gjesteaktører som bl.a. Kari Gjærum (to sesonger) og Hilde Lyrån (i fjor) var fine å ha på scenen.

- Jeg har tenkt jeg skulle vente til jeg ble voksen, men nå er jeg 45 og tenk om trikken kommer en dag. Det kan plutselig være for sent, sier Gihle som har fått manushjelp av Marianne Steinsrud.

 Og tross solide doser tullball og humor, pleier Gihle også å flette inn litt alvor i latteren.

- Du tuller mye med diagnoser?

- Ja, jeg håper folk tåler det for det er dratt over alle støvleskaft og ikke noe er vondt ment. Selv har jeg HD som er en hermediagnose. Hører jeg er rar latter eller dialekt er jeg nødt til å gjenta den. Det har ikke alltid slått heldig ut.

Fornøyd hotellsjef

Kjetil Eide på Reenskaug hotell ser frem til å få duoen Gihle og Støa på scenen i Bolette. Restauranten har plass til rundt 150 tilhørere, omtrent det samme som Sommerscenen der sommerrevyen har holdt hus de tre siste årene. Sommerscenen ble drevet av Frogn kommune, men vil ikke være i virksomhet i år.

LES OGSÅ: Sommer uten sommerscene

- Dette er konsepter vi gjerne åpner døren for. Vi har scene, lys, åpen bar og alt ellers tilrettelagt og tar ingenting i leie for lokalene. Dermed får flere mulighet til å arrangere ting. Å lette til rett for konserter og andre typer arrangementer på denne måten er noe vi vil satse mer på, sier hotellsjefen.

Viser lompa si

Av gamle kjenninger vet Gihle at i hvert fall Randi Aasa (les: Randiosa) dukker opp på Reenskaug 21. juni, og tre nye skikkelser får sin debut.

- Hvordan skal du rekke å skifte mellom numrene nå?

- Skifte gjør jeg på scenen! Jeg kan advare om mange føflekker, men alle har vel sett en lompe før, sier Hans-Esben Gihle.

- Så du er ikke redd for å vise lompa di?

- Nei, såpass må man vel bjuda på!

LES OGSÅ: