Storfilmen, som er Norges Oscar-kandidat har fått strålende kritikker, og mange ønsker å se den på Oscarsborg, hvor deler av dramaet ved utbruddet av 2. verdenskrig utspant seg.

Billettene til fredagens Oscarsborg-premiere på «Kongens nei» ble revet bort på få dager.

Tony Eide i Oscarsborg Hotel & Resort økte antall plasser fra 1000 til 1400, likevel forsvant billettene i en fei. 500 har også kjøpt billetter til etterfesten som vil holdes inne i de store salene på borgen.

Peker mot spektakulær filmpremière på Borgen 

– Det har vært et vanvittig trøkk og alt er helt utsolgt. Folk kommer fra Berlevåg i nord til Mandal i sør, sier Eide som nå kan bekrefte at filmregissør Erik Poppe og skuespillerne Anders Basmo Christensen og Erik Hivju vil være til stede på Oscarsborg-premieren. Det er også flere kjente fjes blant de 150 som står på gjestelisten. 50 gjester er spesielt invitert.

Et rungende «ja!» til «Kongens nei» 

Eide oppfordrer på det sterkeste publikum til å møte opp i god tid, for å unngå for mye kø. Fergen går i skyttel fra Sundbrygga fra klokken sytten. På festplassen utenfor borggården selges det varm mat og drikke. Skulle det dryppe fra oven, deles det ut regnponchoer til publikum.

- Jeg tror været holder, men skulle det bli litt dystert passer det jo til stemningen som var 9. april, poengterer han.

Et digert lerret testes torsdag kveld, omtrent på størrelse med det som ble brukt under filmvisningen i Slottsparken denne uka.

- Dette blir stort, sier Tony Eide som også lover litt program fra scenen før filmen snurres i gang.

Det er ikke plassbilletter, plassen foran inngangen fylles opp før dørene åpner klokken halv åtte.

-  Og du er sikker på at filmteknikken virker?

- Det skal som sagt testes av de filmansvarlige torsdag kveld - heldigvis, sier en forventningsfull Tony Eide som samme helg åpner Oscarsborg nye attraksjon; Et Escape Room der publikum hensettes til 9. april 1940.

Se de første klippene fra «Kongens Nei» her!