Forestill deg at et korps dukker frem mellom trærne i Seierstenmarka der du nyter matpakken. Det kan skje etter at Drøbak-Frogn skolekorps og Drøbak Musikkorps ble med i prosjektet «Korps på friluftstur».

Den som tror at korpsmusikk kun hører hjemme på nasjonaldagen, må tro om igjen. Korpsbevegelser utføres hele året - og nå kan det skje når du minst venter det.

– Vi vil skape musikkglede hos friluftsfolk og samtidig trekke flere musikkinteresserte ut i naturen, forklarer Atle Løkken, leder i Drøbak-Frogn skolekorps.

Flere ut i friluft

Det er Norges Musikkorps forbund (NMF) region øst og Gjensidigestiftelsen som har gått sammen om det originale prosjektet.

Av 32 søknader fra korps i Asker, Bærum og Follo, fikk 20 innvilget 60.000 kroner hver. Betingelsen er klar; Det skal gjennomføres en serie av konserter ute i naturen.

Allerede lørdag tar korpset skrittet ut i det fri, nærmere bestemt til Oscarsborg og Mosesstafetten. Friske toner loves også under Blomstermila 18. juni, Festningsmarsjen 29. juni og Frogn på langs 11. september.

Kommandanten på Oscarsborg fikk vervet disse barna 

- Risikerer man å sette kaffen i vrangstrupen om trompetene blåser i skogens ro?

- Nei, vi kommer ikke til å hoppe plutselig frem. Ingen fare med kaffen, beroliger Løkken som på skolekorpsets vegne ser med dette nye muligheter til å vise seg frem og rekruttere flere spillelystne barn .

- I skogen er planen to små konserter. Målet er å skape positiv blest og nå gleder vi oss til samværet på turene. Dessuten er det flott å samarbeide med Oscarsborg festning, Drøbak-Frogn Idrettslag og Frognmarkas venner om å lage enda mere moro på deres arrangementer, sier Atle Løkken som oppfordrer alle til å komme på Mosesstafetten på borgen førstkommende lørdag.

– Børst støv av kornetten!