Denne gjengen lader opp til julemoro

Lager julestemning: Kjell Morten Gustavsen (smed og dompap), Herman Bjørnsgård (gravid dame og dompap), Thomas Kopperud (nissegutt), Fabian Klevan (hest, bonde og discomus), John Vedde (doktor), Niina Bjørklund (jåledame) og Ann Helen K. Hageberg (jåledame)  og Gry Winter Bråten (nissekone- forteller)Foto: Privat

Karoline Magnussen Strand (Den lille jenta)

Lager julestemning: Kjell Morten Gustavsen (smed og dompap), Herman Bjørnsgård (gravid dame og dompap), Thomas Kopperud (nissegutt), Fabian Klevan (hest, bonde og discomus), John Vedde (doktor), Niina Bjørklund (jåledame) og Ann Helen K. Hageberg (jåledame) og Gry Winter Bråten (nissekone- forteller)Foto: Privat Karoline Magnussen Strand (Den lille jenta)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Noen er sprudlende i gang med å flikke på sang og spill slik at Drøbak kan glede seg til lun julehumor.

– Vi ser fram til å spille i Smia. Endelig, stråler den glade gjengen.

Drøbak Studiescene ligger ikke på latsiden i år heller, og endelige får de dyktige aktørene slippe til på en skikkelig og nesten flunkende ny scene i flerbrukshuset på Dyrløkke.

– Så flinke at jeg fikk tårer i øynene 

En helg i desember

Nisseluer er allerede børstet støv av og prøvene for alvor i gang før årets familieforestilling som går av stabelen den andre adventshelgen, det vil si 3. og 4. desember.

På en helg rekker ensemblet å spille fire forestillinger.

Blåser liv i lokal historie 

Unge dansere

Annethvert år veksler Drøbak studiescene på å sette opp revy i november og juleforestilling i desember. Revy i fjor, betyr derfor julemoro i år.

– I år byr vi på en morsom dramatisering av Prøysens «Den vesle bygda som glemte at det var jul», forteller instruktør Cathrine W. Langlie og legger til at dette er en forestilling som passer for hele familien, med barn helt ned til fire år.

– Det blir teater, sang og dans. Denne gangen er vi så heldige at vi har fått med oss åtte unge dansere fra Creative Studio, sier Langlie.

Snodige bygdefolk

Publikum blir kjent med en nissekone og sønnen hennes, to jåledamer som legger det meste av førjulsenergien i en svinegod svenskehandel, en smed og en rampete hest, en doktor, en disco-mus, noen rapp-nebbete dompaper og en liten jente som oppdager at bygda hun bor i glemmer at det er jul.

Heldigvis får hun hjelp slik at jula går i boks.

– Billettsalget er i gang. Dette blir morsomt. Løp og kjøp, sier ensemblet i Drøbak studiescene.

Artikkeltags