Bernhoft til Borggården

populær: Jarle Bernhoft kommer til Oscarsborg Akustiske. Foto: Fred Jonny

populær: Jarle Bernhoft kommer til Oscarsborg Akustiske. Foto: Fred Jonny Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Jarle Bernhoft-fans kan bare begynne å glede seg. Det kan også fansen til artist Marte Wulff.

DEL

– Det er duket for en av Norges aller største artister når selveste Jarle Bernhoft er klar for den fine festivalen vår. Dette blir helt rått, sier en strålende fornøyd festivalsjef, Hans Petter Haaland. Programmet til Oscarsborg Akustiske, festivalen som går av stabelen på festningsøya den siste helgen i juni, tar sakte med sikkert form.

En stor artist

Tre år har gått siden Jarle Bernhoft fikk sitt store gjennombrudd med Solidarity Breaks, suksessalbumet som har solgt over en kvart million eksemplarer på verdensbasis. Gjennombruddet ga Bernhoft to Spellemannpriser samme år, inkludert den gjeveste av dem alle; Årets Spellemann.

Siden den gang har Norges største soulstemme blant annet tilbrakt tid i USA, dit han tok med seg familien.

– Det har resultert i både platekontrakt og opptredener på store talk show som Ellen DeGeneres og Conan O'Brian, forteller Hans Petter Haaland.

Nå er endelig resultatet av Bernhofts siste års arbeid klart og forventningene er høye når han i april slipper sitt nye album «Islander». Første smakebit fra albumet, «Come Around», ble sluppet nylig, og gikk rett inn på A – lista på P1.

– De første smakebitene fra det nye albumet er mer enn lovende, sier festivalsjefen.

Med strykere

Det er også gått tre år har gått siden sist publikum hørte fra Marte Wulff, da kom hun med sitt første album med norske tekster. Utgivelsen ga mersmak, og den nye singelen «Finne deg igjen» er første smakebit fra albumet «Utlengsel», som ventes nærmere sommeren.

Med på sangen er også Erik Faber. «Finne deg igjen» handler, ifølge Wulff, om å plutselig føle seg fremmed overfor den man pleide å være aller nærmest, og om ensomheten i å lete etter en annen men finne seg selv. Singelen er, som resten av albumet, spilt inn med fullt symfoniorkester, med Marte på vokal og piano.

– Marte Wulff har laget et storslagent album med strykere og har med seg en strykekvartett som vi tror vil komme til sin fulle rett i borggården, sier festivalsjefen.

Selv uttaler Marte Wulff at «Oscarsborg akustiske er sannsynligvis den av sommerens festivaler som passer mitt uttrykk med piano og strykekvartett aller best, og etter hva jeg har hørt om akustikken der ute er jeg sikker på at det blir en stor opplevelse både å spille og å være publikummer på festivalen i år. Jeg gleder meg veldig».

Klar for Oscarsborg Akustiske 27.–29. juni er også Sivert Høyem, SILYA, HighasaKite og Siri Nilsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags