Én uke med nesten 100 bunader. Onsdag ser du Kirsten på God Morgen Norge

Slitsomt, men moro: - En så stor bunadsutstilling har vi aldri stått for før, sier Kirsten Færgestad i Bunadrosen.

Slitsomt, men moro: - En så stor bunadsutstilling har vi aldri stått for før, sier Kirsten Færgestad i Bunadrosen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Å kle på så mange byster er en gedigen jobb, sier Kirsten Færgestad i Drøbak-butikken Bunadrosen. Bunadene skal pryde Ski storsenter en uke til ende og vises på TV2.

DEL

Stresset som preger morgentimene på nasjonaldagen, der kanskje en, to eller tre skal kles opp i sin fineste stas, blekner når man hører hva Kirsten Færgestad og medarbeiderne i Bunadrosen har å henge fingrene i i disse dager.

Litt av en kabal

Skjorter og forklær skal strykes, før over nitti bunader, beltestakker og drakter tres over de hodeløse bystene. Knapper skal kneppes - vesker, sjal og sølv på plass. Det gjelder å holde tunga rett i munnen. Butikken ved torget i Drøbak er fylt av herre- og kvinnebunader fra hele det lange landet. Alt må være stemme til minste detalj.

Tunga rett i munnen: Kirsten Færgestad kan sine bunader og drakter til fingerspissene.

Tunga rett i munnen: Kirsten Færgestad kan sine bunader og drakter til fingerspissene. Foto:

- Ikke noe problem, sier bunadsmester Færgestad, som kan sine bunader i blinde. - Men det er en stor jobb. De ni årene vi var medarrangør på bunadutstillingen, bidro vi med rundt femti bunader. Etter fire års pause har vi nå det hele og fulle ansvaret for utstillingen og har anskaffet nesten dobbelt så mange modeller. Samtlige selges i vår butikk, forteller Færgestad.

På vei fra Italia

Femti nye byster var forrige uke på vei fra Italia, litt forsinket. Mandag 25. februar åpnet utstillingen som også skal vises på TV2. Tre innslag skal etter planen vises på på God Morgen Norge onsdag 28. februar. Lørdag samme uke er det hele over.

SE bilder fra utstillingen her S(saken fortsetter under bildeserien):

- Mye jobb for en liten uke, men en flott profilering. Utstillingen er en kjempeattraksjon som tiltrekker seg mye mennesker, sier Kirsten Færgestad.

Rekker såvidt 17. mai

- Og de som blir fristet til å investere i bunad rekker å få den til 17. mai?

- Det er nettopp derfor vi har utstillingen såpass tidlig i år. Før var den etter påske, og det ble for sent for oss. Siden vi i år er tidlig ute, rekker vi å levere de aller fleste modellene før 17. mai. En god del er ferdigsydd og klare til montering. Det er førstemann til mølla, vi leverer så mange vi kan, sier Kirsten Færgestad.

SE OGSÅ:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags