- Jeg ble hektet, smiler Kyrena som lørdag danser hip hop i Melodi Grand Prix jr.

Gjennom nåløyet

Av 1000 interesserte, fikk 500 unge håpefulle fra 10-16 år komme på danseaudition til Melodi Grand Prix jr. 80 gikk videre og bare 21 sto igjen helt til slutt. En av dem var Kyrena Heier fra Heer. I lørdagens direktesending på NRK danset hun åpningsnummeret, samt for to av deltakerne; Magnus og Ella.

- Denne gangen husket jeg å smile mens jeg danset, røper 11-åringen om audition som ble holdt i august. Litt "tørrtrening"  med instruktørene i Creative studio kom godt med. 

Femti prosent smil

Kyrena prøvde seg nemlig også på audition for Marcus & Martinus for to år siden. Men nåløyet er trangt, og da slapp hun ikke gjennom.

 

- Den gangen konsentrerte jeg meg så hardt om dansen at jeg glemte å smile. Nå har jeg lært meg at hemmeligheten er femti prosent smil og femti prosent koreografi, røper Kyrena og retter på de blå brillene. Da mamma mottok eposten om at Kyrena var valgt ut, sto jubelen i taket i Skanseveien.

Yngst på scenen

Lørdag i beste sendetid var den yngste danseren på scenen. Siden hun var 7 år har hun danset hip hop ved Creative dansestudio i Drøbak. Hun elsker det - og er det dessuten vant til å være "yngst i rekken":

- Mamma fikk meg inn på et hip hop-parti for niåringer hos Creative da jeg var sju år. Det gikk bra, sier Kyrena som også har sunget i Drøbak og Frogn Soul Children og fremdeles tar sangtimer hos Poprommet i Ås. Drømmen er å bli danser eller artist.

Vi traff mor og datter en tidlig morgentime før de hoppet i bilen for å kjøre til Telenor arena.  6. klassingen fra Heer hadde en travel uke i innspurten til lørdagens direktesending. Skolen ga fritak for at det unge dansetalentet skal øve koreografi i Telenor arena hver dag denne uke.

- Hvem har hun arvet talentet sitt fra?

- Tja, jeg har spilt mye trommer, men det er nok fra mor, medgir pappa Hans Christian Heier.

Kyrena er en av de dyktige jentene i dansegruppa Psycho i Creative dansestudio. Gruppa har gjort seg bemerket ved flere anledninger, sist i dansekonkurransen Measure your Crew i Dansens hus i Oslo. Tilbakemeldingene fra en streng jury var strålende.

SE PSYCHO i Measure your Crew HER.

LES OGSÅ:

Disse jentene gir alt før dansefilmen i Badeparken