Gå til sidens hovedinnhold

Niko imponerte med høye svev

Artikkelen er over 4 år gammel

En enslig kar stilte som Nesoddens representant på årets Landskappleiken - folklorens svar på NM; 17 år gamle Nikolaj (Niko) Bo Fischer Nielsen.

Men han representerer ikke Nesodden mindre bra for det. Landskappleiken gikk av stabelen den første uka i juli og første dag danset han og laget BULder og Brak seg til en 3. plass i lagdans jr. der åtte lag deltok.  Fredag slo han til med en flott 2. plass i Halling klasse C.

Skyhøyt nivå

- Nivået i C-klassen er blitt så høyt at en kommentar fra en A-danser var at han var glad han ikke var i denne klassen, hvilket også poengsummen til første og andre plassen beviste, forteller Nikolajs mor, Eva Fischer og legger til at  Nikolaj med sine 81 poeng ville ha slått flere av A-danserne. I 2015 gjorde unggutten seg bemerket som danser for rapperen Skranglebein i Norske Talenter, blant andre sammen med makkeren Jon Bugge Mariussen.

Dans på skolen

Nikolaj Bo Fischer Nielsen har valgt å ta dansen med til videregående skole hvor han kombinere realfag og dans, og et slikt tilbud har de på Otto Treider i Oslo.

I tillegg til at han danser og underviser i folkemuseets dansegruppe, er med i BULder og brak, Leikarringen BUL Oslo og Frikar jr. blir han også å se i årets Oscarsborg-opera, Carmina Burana. Der også selvsagt som en forrykende danser.

LES OGSÅ:

Les også

Se nesoddingene Niko og Jon i semifinalen Norske Talenter

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.