deLillos kommer til Oscarsborg akustiske

 Lars Lillo-Stenberg er ubestridt frontfigur i deLillos. I juli blir det delillos-konsert på Oscarsborg.

Lars Lillo-Stenberg er ubestridt frontfigur i deLillos. I juli blir det delillos-konsert på Oscarsborg. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå har også deLillos og Susanne Sundfør takket ja til sommerens festivalbegivenhet på Oscarsborg.

DEL

Dermed kan publikum glede seg til «Neste sommer» allerede denne sommeren, nærmere bestemt 6.-7. juli, under musikkfestivalen «Oscarsborg akustiske» på festningsøya i Drøbaksundet.

– Vi begynner å glede oss enormt nå, sier festivalgeneral Hans Petter Haaland som bor i Drøbak. Fra før har han sikret seg solide navn som Halvdan Sivertsen og Jan Eggum, samt Jonas Alaska og Mikhael Paskalev.

Kjente låter
deLillos er et band svært mange har et forhold til. Bandet, som er kjent for låter som «Hjernen er alene» og «Suser av gårde alle mann» har holdt det gående helt siden 1984, og sjelden vandret langt vekk fra hovedoppskriften: Et lett naivistisk tekstunivers, velklingende gitarer og, selvfølgelig, Lillo-Stenbergs svært så særegne vokal.

– Vi ser fram til en aften med et låtunivers vi knapt har sett maken til i norsk pophistorie. Det er en stor ære og glede for oss å kunne presentere deLillos som en av hovedattraksjonene under historiens første festival på Oscarsborg, sier Haaland.

Særegen stil
Susanne Sundførs særegne stemme og stil har også gjort seg bemerket. Hun debuterte i 2006 med singelen «Walls» og i 2007 fikk hun spellemannspris. Sundfør blir ofte sammenlignet med Joni Mitchell og Carole King. Da hun nylig slapp singelen «White foxes» haglet superlativene fra journalister, bransjefolk og musikkelskere.

– Forventningene til haugesunderens kommende album var i utgangspunktet enorme etter fantastiske «The Brothel» fra 2010. Nå er de om mulig skrudd enda noen hakk opp, sier Haaland om det neste albumet som slippes 26. mars. Han forventer skyhøy gåsehudfaktor, tårer i øyekroken og alt annet som hører med når Sundfør inntar scenen på historisk grunn i sommer.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags