Dette skjer i helgen:

Anders Aarum trio, Hellviktangen fredag kl. 20.

Siri stranger kl. 13 utstillingsåpning «Creation», Varmbadet. Arr.: Drøbak kunstforening

Iben Sandemose A la Carte, Nesoddparken lørdag kl.18:30. Offisiell åpning ved kultursjef Ellen Knutsen.

Kulturistutstilling med Frode Lillesund åpning lørdag kl. 12. Galleri Vanntårnet, Nesodden

Teater Fristedet lørdag kl. 18. Ursvikvn 130. Basert på «Hushjelpene» av Jean Genet. Om hvordan vi påvirkes av sosial arv. Stedet: Broren til konsul Hennum – som i sin tid eide gården som i dag er Hellviktangen kulturhus – bygde et sommerhus på Ursvik. Nesten 200 år senere tilhører fremdeles dette huset familien til skuespiller Tuva Hennum, og innvendig er huset så godt som urørt. Velkommen!

Billedkunstner Mette Schau, åpning kunstutstilling søndag kl. 18 Hellviktangen.

Atelier Agnor, Fagerstrand. Utstilling lør-søn 13-17.

TxtMoments opplesning dikt og tekster hos Kom&Bli søndag kl.19

 

Kulturalarmen på Nesodden denne helgen

Tore Renberg, Vigdis Hjort, «helvetes jazz» , strandkonserter og mye, mye mer er i vente.

Fredag kl. 18 blir det storslagen åpning av festivalen ved Tangenten og kl. 19.30 kommer forfatter Tore Renberg til Tangenten med en spennende krysning av konsert, litteraturkveld og fri improvisasjon.

Kl. 21.30 starter «En Helvetes jazzfortelling» i Skoklefall kirke. Tormod Fuglestad, fortellerkunstner, møter Jarle Vespestad i fortellerkunst og improvisert jazzperkusjon. Det blir en reise til synd og fordømmelse, tilgivelse og kjærlighet - menneskelivets mange aspekter.

Sokneprest Svein Hunnestad samtaler med Fuglestad etter forestillingen.

Lørdag kl 13 blir det Bokbad med forfatter Vigdis Hjorth i Skoklefall kirke. Lørdag kl.14 i Tangenten poetisk og improvisert forestilling ved dansekunstner Terje Tjøme Mossige.

Hele dagen er det Kulturisten på Strandpromenaden og Søndre Flaskebekk brygge, spekket med alt fra marinbiologer til en rekke konserter. Kl. 20 spiller Lars Beckstrøm. Se mer på amta.no.

Søndag kl.16 i Skoklefall kirke konsertforestilling med velformidlet kunnskap og musikk som svinger. Den populære fortelleren Terje Nordby tar deg med til barokkens Venezia. Musikere er Ingeborg Christophersen, Ingvild Habberstad,ErlendHabberstad,Jadran Duncumb og Christian K. Lundqvist.

Få også med deg «Butikk på gang» med salg av kunst i gangene på Nesoddparken.

Høstmarked på Folkvang

Lørdag og søndag er det tid for Friske, frodige, fantasifulle Frogn. Rundt seksti aktører viser hva Frogn har å by på og svinger seg med fårikål og mye annet.

– Velkommen til høstens friskeste og mest fargerike marked, sier Jorun Henriksen i Frogn bygdekvinnelag. I år er det ekstra stas for kvinnelaget. Det er nemlig 90 og Folkvang er 100.

For 14. året på rad er plassen rundt storstua Folkvang fylt til randen av lokalproduserte varer av typen keramikk, glass, skinn, bøker, kniver, vev, klær, strikk, blomster, urter, foto, maleri, tegning og bakst.

– Har du lyst til å snekre deg en liten lastebil, ri på hest, kjøre traktor, gå natursti, skyte pil og bue, eller spille golf, spør Jorun Henriksen.

Hun fortsetter like godt videre med; hilse på hønene, grisen, kalvene eller eselet Barak – ja, da må du komme til Folkvang denne helgen.

Innendørs blir det rykende varm fårikål – eller du kan nyte en saftig jubileumsburger.

– Trenger du ved, krakker eller søppelskur. Eller kanskje en bunad, en stakk eller brudekjole, spør Henriksen, og ikke å forglemme at det bugner av knasende sprø og friske grønnsaker.

– Det blir som vanlig et enormt mangfold, og i salgsteltene står det blide kreative folk som yter sitt beste for at dette skal bli akkurat et flott marked, men ikke minst et hyggelig treffsted på en plass hvor man har tid til å slå av en prat, sette seg ned med en kaffekopp, kanskje kjøpe noen julegaver og fornye sokkene som er blitt for små, tipser Henriksen.

Hele bygdekvinnelaget ønsker små og store, gamle og unge, velkommen til en hyggelig helg. Godt vær er bestilt og alt vil bli gjort for at alle besøkende skal trives.

Åpent kl. 12–16 lørdag og søndag.

Lysvandring lørdag kveld

Opplev dans, kunst og installasjoner i magiske omgivelser fra kl. 20–22 i Badeparken i Drøbak lørdag kveld.

Kunstnere, dansere, lysdesignere og musikere deltar.

Vandrestart i Drøbak båthavn, avslutning i Drøbak kirke. Gratis inngang.

Arrangør er Kultur og fritid i Frogn.

LES OGSÅ: Unnis lysende kjærlighet i Badeparken

Amcartreff i Drøbak

Søndag stiller Amcar Follo med et knippe flotte biler på Ullerud helsebygg for å cruise rundt med beboere som ønsker en luftetur.

-Vi åpner kafeen, og drar ut musikkanlegget, mens Lions Club steker vafler. Kjøreturene er forbeholdt beboerne, men alle er hjertelig velkomne – kafeen er åpen for alle, sier Hans Petter Treider, kultur- og nærmiljøarbeider på Ullerud helsebygg. Søndag fra kl. 12.00

 

Teater om flukt: Undercover Refugee

Søndag vises en forestilling utenom det vanlige, basert på Karen Houges reise da hun fulgte syriske flyktninger fra Lesvos i 2015 og laget film.

Undercover Refugee viser nye sider av grensepolitiet, frivillige, mafia og flyktningene. Undercover Refugee blander satire, dokumentar teater og clown, og er en duo-forestilling med Karen Houge og David Tann, som møttes på teaterskolen Ecole Philippe Gaulier i Paris.

Forestillingen er laget med hjelp av John Wright, Nils Petter Mørland, Tormod Fuglestad og Johanna Foss.

Alværn ungdomsskole søndag kl. 17.00.

Var du på Kulturisten 2007-2017? Se bilder her:

Bildeserie

BILDESERIE: Disse var på kulturisten 2007-2017