Fredag kl. 20.00 gjester Odd Nordstoga Drøbak med konsert utendørs ved restaurant Sjøstjernen i gjestehavna.

Vinjeguten er i vinden og har spilt for fulle hus i Bygde-Norge i sommer.

– Folk møter opp i tusentalls for å se denne fantastiske artisten, sier konsertarrangør Frank Kvinge som håper på full brygge fredag kveld.

 – Odd er et unikum innen norsk musikk, han skriver de flotteste sanger, med tekster som de fleste kjenner seg igjen i. Han er i tillegg en meget god entertainer og hadde hele Sjøstjernen med på allsang da han spilte her i 2016, sier Kvinge som opplyser å ha solgt flere hundre billetter.

– Ja, til og med mer enn til To rustne herrer, som endte opp med 650 solgte billetter, sier Kvinge og legger til at Odd Nordstoga gleder seg.

Siste helg for Oscarsborgoperaen

Carmina Burana spilles fredag, lørdag og søndag kl. 20.00.

Teaterfabrikken hele helgen

Fredag, lørdag og søndag blir det ScenSommer med Nesodden teaterfabrikk på Nesoddtangen gård. Et fargerikt skuespill ventes i «Robyn Hood».

 

ScenSommer er arvtakeren til Nesoddspelet og denne gang er Robin byttet ut med jenta Robyn, som forelsker seg i Marion. Mange dyktige aktører deltar, alle voksne med skuespillererfaring, med unntak av en og annen «gjestespiller», som Nina Sandberg. Produsent Margrete Bratberg-Grøstad sier at de kommer «Disney i forkjøpet» med en lesbisk heltinne i stykket sitt. Regissør og manusforfatter er Merete M. Stuedal. Spilles fredag kl. 18, lørdag kl. 13 og 17 og søndag kl. 13 og 17.

Visekveld på Follo museum: Fredag kl. 18.30

 

Søskenpar med suksess

Ingen ringere enn Julie og David Coucheron avslutter Sommerkonsertene lørdag formiddag kl. 12.00.

 

I år som i fjor er det søskenparet fra Nesodden som avslutter årets konsertserie i Drøbak kirke. Det blir med andre ord nok en konsert med det ypperste av lokale krefter, og som i flere år har gjort seg bemerket langt utenfor Norge. Kultursjef Pål Mørk håper folk på Nesodden går mann av huse for å høre sine sambygdinger, og selvsagt at frognpublikummet er med på å fylle kirken.

– Nå skal vi avslutte med mye brask og en smule bram. Det er veldig hyggelig at Julie og David Coucheron kommer til Drøbak for å spille, selv om de har sin egen festival på Bygdøy.

Som mangeårig journalist i Amta har kultursjefen fulgt søskenparet siden de var talentfulle smårollinger.

– Bak suksessen ligger hardt arbeid, forsakelse, og ikke minst betydelige porsjoner selvdisiplin. De har nådd et internasjonalt nivå det er vanskelig å forstå er mulig for et søskenpar, sier Mørk.

Begge har studert i Philadelphia, USA. David er i dag konsertmester for Atlanta symfoniorkester.

– Velkommen! sier Pål Mørk. Inngang kr. 100.

Kiwanis bruktmarked

I veisvingbatteriet ved Seiersten i Drøbak. Lørdag kl. 11-15

Familiedag

Lørdag kl. 11-16  inviterer Digerud grendestue til sitt store familiemarked for fjerde gang.

 

Aktiviteter, leker og dyr, gode matopplevelser, samt kunst og håndverk er stikkord.

– Barna kan hilse på geit, kaniner og nesten nyfødte kalver, og ta en tur på hesteryggen, sier Morten W. Ernø, en av de mange frivillige.

Det lokkes bl.a. med nystekt brød, lefser, hamburgere, vafler, is og hjemmelagd konfekt.

– Vi selger egenproduserte produkter som ramsløk, rødvinsgelé, chutneys, marmelader, og mye mer. Nytt er et eget kafeteria-telt, hvor man kan nyte godsakene i sol eller regn. Det blir leker for barna, popkorn og sukkerspinn, tegninger og møbler – alt i en herlig og nostalgisk stemning. Taran Eide Bergsland fra Nesodden, deltaker NRK-serien Anno, vil fortelle litt om hva de lærte av håndverk i tv-serien.

Klassisk pop-musikk på Hellviktangen søndag kl. 19.30.

KIT trio spiller musikk for enhver musikkelsker. Besetningen mezzosopran, fiolin/bratsj og cello tilbyr et unikt sound. Programmet inneholder alt fra engelske barokkarier, tyske lieder og nordiske senromantikk til franske chansons, brasilianske melodier og klassiske verk inspirert av folkemusikk.  Med Therése Thylin – mezzosopran Isa Caroline Holmesland – fiolin/bratsj Kaja Fjellberg Pettersen – cello.