Litt av hvert som skjer 16. og 17. september 2017:

Høstkonsertene lørdag kl. 12.00 i Smia flerbrukshus. Gratis inngang. (se omtale) Arr.: Frogn kommune

Kiwanis Club Drøbak har bruktmarked lørdag 16.09 fra kl 11-15 i bunkeren ved Veisvingbatteriet.

5+Cornelis: Lørdag kl.21.00, Hellviktangen kulturhus.En Vreeswijk-hyllest ved Pål Mørk, Trond Mathisen, Svein Rove, Pål Røvig og Dick Jensen.

Sylvelin Omdal er Månedens kunstner i NesoddHuset på Fagerstrand.

Dette skjer også:

Retro- og antikkmarked

Lørdag og søndag holdes Retro – antikk – og bruktmarked på Bjørnemyr.

– Vi har fått i hendene en skattkiste av et dødsbo fra en velstående Grefsenfrue. Nå har du sjansen til å gjøre et kupp, lokker arrangørene og ramser opp serviser, krystallglass, sølvtøy, smykker, krukker og vaser, kjøkkenutstyr, dukker og leker, gamle skrivebordssett, toalettsaker, undertøy og nattøy fra 1920-tallet, kjoler, vesker og kofferter. Vi har mye for hjemmet, og for kvinnene. Et eget maskulint hjørne byr også på de vakreste antikke «juveler».

De tilbys norske møbler – både retro og antikk, fra 1800-tallet til rundt 1970.

– En sjelden anledning både for samlere og deg som ønsker deg noe ekstra fint, sier arrangøren.

Åpningstid lørdag er kl. 1030–1630 og søndag Kl 1400–1630. Stedet er Misjonskirken i Alværnveien.

Kringlebotn med stjernelag til Høstkonsertene

Årets første høstkonsert blir et møte med noen av landets mest lysende sangtalenter. Alle er i stallen til Solveig Kringlebotn, og alle har fått flere utmerkelser.

- På toppen av det hele får publikum en overraskelse, røper Pål Mørk.

- Dette er et møte med sangere som garantert ikke bare vil prege overskriftene i Norge de kommende årene, men som vil være å finne på de største scener rundt om i Europa og andre steder i verden, forteller Solveig Kringlebotn.

Forøvrig har sangerne nylig kommet hjem etter en vellykket konsertturne til Italia.

- Utrolig talent

Kringlebotn mener at hun neppe har jobbet med bedre sangere noen gang.

- Her er det så mye talent at publikum bare vil gi seg over. Så for alle som er glad i klassisk musikk er dette anledningen til å møte unge sangere som de neste årene vil synge seg inn i alles hjerter, smiler hun.

- Vi åpner årets høstkonserter med å invitere publikum til Smia. Det er fortsatt mange som ikke har vært innom vår nye storstue, og vi ønsker å vise den fram for et enda større publikum, sier Pål Mørk.

Samme tid

Høstserien er på samme tidspunkt som Sommerkonsertene. Det er lørdager midt på dagen, men til forskjell fra Sommerkonsertene er Høstkonsertene gratis for publikum.

Sangerne som Solveig Kringlebotn vil presentere og lede gjennom konserten er Viktoria Joner, Violetta Peschanskaya, Eirin Rognerud, Henrik Enger Holm og Simon Thorbjørnsen.

- Noen husker Eirin fra Solveigs konsert under Sommerkonsertene i 2016, en sopran som tok publikum med storm, sier Pål Mørk. Nå er hun tilbake. I fjor fikk hun den prestisjetunge Midgard-prisen og har hatt en rekke konserter med Kongelig Norske Marines Musikkorps. Til alt overmål vant Violetta Peschanskaya den samme prisen i år.

- Det sier det meste om hvilke sangere Solveig arbeider med for tiden, sier Mørk.

Hos statsministeren

Violetta er blitt hentet inn av Erna Solberg flere ganger for å synge i Statsministerboligen ved utenlandske statsbesøk. At hun kommer til å hente hjem flere priser, er Solveig ikke i tvil om

Henrik Enger Holm har kommet inn på prestisjefylte Royal Academy i London. Han er bare så vidt fylt 18 år og er en av de yngste som har kommet inn på dette studiet. Simon Thorbjørnsen (17) er allerede betegnet som Norges beste baryton under 20 år. Viktoria Joner er i følge Solveig Kringlebotn på samme nivå som Eirin og Violetta.

Repertoaret lørdag består av noen av de vakreste sangene fra operalitteraturen, mye Mozart og Verdi og noen halsbrekkende vokale stunt. I tillegg vil det bli en liten overraskelse.

- Hva dette er har vi lovet ikke å røpe, men det vil bli en god og rørende opplevelse for publikum, lover Pål Mørk.

 

Thor Strømdahl på puben i Drøbak

Lørdag serveres pianoentertainer Thor Strømdahl musikalsk cocktail i bakgården.

Det skjer i Bytinget pub i Drøbak sentrum.

Drøbakmannen Thor Strømdahl byr på slagere fra flere tidsepoker når han slår seg løs på tangentene. Her ventes mange fine sanger du muligens ikke har hørt på lenge.

Stemning er garantert.