Gå til sidens hovedinnhold

- Han var ustoppelig i sin oppfinnsomhet og energi

Artikkelen er over 3 år gammel

- Riksteateret ble bygget på hans skuldre, sa Tom Remlov da Noralv Teigen ble bisatt i Drøbak kirke.

Tom Remlov i Noralv Teigens bisettelse:

13. desember gikk Noralv Teigen bort. Tirsdag 2. januar var det bisettelse.

LES OGSÅ: Noralv Teigen er død

Døtrene Tori og Sygne Teigen fylte rommet med vakre toner under farens bisettelse. Teksten til «Dagdraum» var skrevet av Noralv Teigen selv. Og det måtte bli folketoner når den store skuespilleren og det vennlige mennesket Noralv Teigen (1932-2017) skulle bisettes. Sogningen og hardingfelespilleren fikk en verdig avrunding på et langt og innholdsrikt liv.

- Et rikt liv

Tom Remlovs avskjedstale ble holdt på vegne av Riksteateret, som han har ledet siden 2014. Remlov trakk frem det store rollegalleriet Noralv Teigen fylte gjennom sine mange år på scenen.

- Rollegalleriet var enormt, mangfoldig og rikt. Et menneske som har levet seg inn i så mange roller har levet et rikt liv. Og med dette beriket han også andres, sa Remlov og tilføyde at Noralv Teigen spilte en avgjørende rolle i oppbyggingen av Riksteateret - teateret som bidro til nasjonsbyggingen av Norge etter krigen.

- Riksteateret er bygget på Noralv Teigens skuldre. Han var ustoppelig i sin oppfinnsomhet og energi, sa Remlov.

Blant annet dramatiserte Teigen Lat riket dit koma, etter en fortelling av Leo Tolstoj. Stykket sto på Riksteaterets repertoar i tre år . Det utgjør, i følge Remlov, trolig en rekord. Lat riket dit koma ble spilt i utallige kirkerom over hele landet.

- Ingen vanlig pappa

Forrettende prest Dag-Kjetil Hartberg trakk linjene fra Teigens oppvekst i industrikommunen Høyanger til utdannelse på Voss og deretter teaterhøgskolen i Oslo. Han fortalte om Noralv Teigens kjærlighet til Åse og om oppussing av Anton Thoresens gamle hus i veien som bærer Thoresens navn.

 

- Han var ingen vanlig pappa med fast arbeidstid på 60-tallet, poengterte datteren Tori Teigen og trakk fram farens store kreativitet.

- Han kunne tegne, male, spille instrumenter, skrive dikt og sanger. Han fortalte eventyr som ingen andre, og fortsatte for barnebarna. Da vi var små var han på turne med Riksteateret i 3-4 måneder av gangen, stor var gleden hver gang han kom hjem.

Også Knut Alfsen fra skuespillerforbundet gav uttrykk for stor takknemlighet for å ha lært Noralv Teigen å kjenne.

Også i Drøbak og Frogn bidro Teigen til det siste, blant annet med sine fremføringer i kirken langfredag og 1. mai.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.