LØRDAG OG SØNDAG:

Drøbakmesterskapet på Høiås: Agility, Rallylydighet og LP Stevne. Lørdag og søndag. Arr.: Drøbak hundeklubb

Kafè Åpen dør, lørdag fra kl. 12-15. Frelsesarmeen, Drøbak

Kiwanis Låvesalg, Lørdag kl.10-14. Hagelundsveien 24, ved Nesodden kirke

«Fornemmelse av grønt» med Eva Elisabeth Aas. Til 17. september. Varmbadet i Badeparken, Drøbak.

Oslofjorden kunstsenter: Utstillingen Generasjoner.  Les mer her: Far og datter stiller ut sammen: – Vi er begge «late bloomers»

Lørdag åpner kultursjef Knutsen jubileumsutstilling:

 

Bakgårdsfestival i Drøbak lørdag:

 

Åpne verksteder og atelier på søndag

En rekke lokale kunstnere er med på Follo Open-arrangementet «Sted søker kunst», der du ønskes velkommen inn i kunstnernes arbeidsværelser og bakrom.

Søndag 3. september kl. 12–17 vil totalt 36 kunstnere og kunsthåndverkere i Follo-distriktet åpne sine arbeidsrom for publikum.

– Det er første gang dette arrangeres i Follo, så dette er det både morsomt og viktig å være med på, sier Ingebjørg Une Hagen som har atelier i Storgaten 33 i Drøbak.

Arrangement er inspirert av Oslo Open og Kunst Rett Vest. Disse festivalene har gitt publikum mulighet til å titte inn i de rommene der kunsten blir skapt.

Her kan du se hva som rører seg i nabolaget eller du kan legge ut på en kunstrunde.

Det er mulig å gjøre en god handel direkte fra arbeidsplassen til kunstneren/kunsthåndverkeren.

Trudy Mørk Wollbraaten hadde inntil nylig atelier hjemme, men kan nå ønske publikum velkommen inn i Husvikveien 14, like ved Sundbrygga.

 

– Et fint og fredelig sted, folk er velkomne innom på søndag, sier billedkunstneren med forkjærlighet for Drøbaks gamle hus.

Åse-Marit Thorbjørsrud har sitt smykkeverksted hjemme på gården i Klommesteinsveien 52, hvor hun også driver Bringebærlandet.

Smykkekunstneren får en særdeles travel søndag 3. september.

Før dørene åpner for publikum kommer hele styret i The Museum Art & Design (MAD) i New York på besøk, og det teller atten amerikanere.

– Jeg hadde utstilling i New York i fjor og ønsket arrangørene velkommen hvis de kom til Norge. Nå kommer de, sier Thorbjørnsrud som også har tatt inn et par andre Akershus-kunstnere i verkstedet for anledningen. En smak av bringebærvin byr hun gjestene også, før verkstedet åpner for andre som har lyst å stikke innom.

På Nesodden deltar Berit Blindheim, Elena Ellingsen, Randi Elmenhorst, Elin Eriksen, Randi Kalgraff, Vibeke Lunel, Otto Akos Meijer, Liv Roald Page, Ruta Pakarklyte, Hedvig Lien Rytter, Ida Maria Simers og Lise Steingrim. Mange av nesodd-kunstnerne er tilknyttet Nesoddparken og holder «åpen visning» der.

– Vi ønsker hjertelig velkomne til alle som vil kikke innom oss, sier Trudy Mørk Wollbraaten. Noen stor servering lover ikke kunstnerne, men en kopp kaffe eller te byr de på.

Follo består av kommunene: Oppegård, Ski, Ås, Enebakk, Vestby, Frogn og Nesodden.

Det er BOA, Billedkunstnerne i Oslo og Akershus, som står bak arrangementet som inngår i programmet til festivalen Sted søker kunst. Mer info og oversikt over deltakende kunstnere finner du på folloopen.com.

Bondens marked på Signalen lørdag og søndag:

Lørdag kveld og søndag formiddag inviterer Signalen Sjøbad til kulinarisk aften og marked med lokale varer på Nesoddtangen gård. Det vil bli smaksprøver og salg av mat fra Nesodden og omegn.

En femretters meny, stort sett bestående av lokal mat, er noe av det Dag Tjersland og hans team av kokker vil lage.

– Jeg har med meg på laget to av mine flinkeste kokker som er tiltenkt å være kjøkkensjef og soussjef på Signalen Sjøbad, sier Tjersland til Amta.

Søndagen blir det også servert brunsj med bakverk og småretter fra Signalens kommende meny

Nesoddliv vil også delta på søndagens arrangement. Nesoddliv.no er et pilotprosjekt for Lokalliv.no, som knytter lokale produsenter sammen med lokale forbrukere.