Gå til sidens hovedinnhold

En uvanlig deilig time

Artikkelen er over 7 år gammel

Bare så det er nevnt. Om man ikke kjenner til musikerne eller musikken som spilles i serien Sommerkonsertene, så er man garantert å få høre musikk av høy kvalitet.

Lørdagens konsert var slett ikke noe unntak når vi ser på de musikalske kvalitetene innad i trioen, som stod foran alteret, eller de individuelle prestasjonene.

Uvanlig

Den litt uvanlige kombinasjonen piano, fløyte og fagott, spilt av trioen Jie Zhang, Andrea Lieberknecht og Dag Jensen, var også en ren fornøyelse.

– Ja, det er ikke den vanligste trioformen innen klassisk musikk. Derfor må vi også lete litt utenfor allfarvei for å finne stykker som passer for oss, sier fagottist Dag Jensen,

Jensen og fløytist Lieberknech er gift og har i et annet trioformat (Trio Amédée), gitt ut et album med verk av Amédée Rasetti. En, kanskje for noen, litt ukjent komponist. De 150-200 som lørdag fant veien til kirken fikk umiddelbart stifte bekjentskap med komponisten og hans verk. For det høstet trioen stor applaus.

Jie Zhang

Pianist Jie Zhang er etterhvert blitt godt kjent i Drøbak. Hun anses som en av de mest lovende solopianistene vi har her til lands, og for de som har vært på konsert med henne, så kan nok de fleste skrive under på at det å se henne spille er imponerende i seg selv. Det å høre henne spille er en drøm.

Møttes i Drøbak

Dag Jensen opptreden i Drøbak var hans fjerde.

– Jeg møtte Jie Zhang her i Drøbak kirke, og jeg måtte bare spørre henne om vi kunne spille mer sammen. Det føles veldig riktig å komme tilbake hit med henne, sier Jensen.

Kommentarer til denne saken