Comeback for Morten Abel i Badeparken

Back in town: Morten Abel inntar Badeparken i juni. Sytten år har gått siden han spilte der sist. Bildet er fra Oscarsborg Akustiske i 2013. Foto: Hælene Remøy

Back in town: Morten Abel inntar Badeparken i juni. Sytten år har gått siden han spilte der sist. Bildet er fra Oscarsborg Akustiske i 2013. Foto: Hælene Remøy

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var tilløp til skandale sist popstjernen spilte i Badeparken. Det er tilgitt for lenge siden. I juni ønskes Morten Abel velkommen tilbake.

DEL

Konserten som ble holdt på Parrsletta i Badeparken skapte i år 2000 Oslo-overskrifter vi ikke skal rippe opp i, men særlig bra var ikke omtalen av den ellers så populære popstjernen fra Stavanger. Sytten år etter er dette historie når Abel i juni ønskes velkommen i midten av juni neste år. For det ligger an til store musikalske opplevelser når både Morten Abel og svenske Melissa Horn gjester Drøbakfestivalen i 2018.

– Melissa Horn er av Sveriges absolutt fremste artister, og et navn vi alltid har ønsket oss til festivalen. Nå er hun endelig bekreftet, og vi gleder oss stort, sier festivalsjef Hans Petter Haaland til Amta.

Teft for gode låter

– Morten Abel sitter på et arsenal av hits som er få norske artister forunt, sier Haaland som også hadde Abel på scenen i 2013, den gang festivalen hadde tilhold på Oscarsborg.

Veien Morten Abel har gått fra Bodø til Stavanger, fra Mods og The September When til de senere års solosuksess, er lang og brokete, men fellesnevneren for alle hans musikalske eskapader er en vanvittig teft for gode låter.

– Det har gjort så å si alt han har rørt ved til gull i form av kritikerroste og kommersielt suksessfulle utgivelser, sier festivalsjefen.

– Abel har holdt på i en mannsalder, men er og forblir en av få ekte popstjerner vi har her til lands. Det er bare å smøre halsen og gjøre seg klar til allsang når han tar med seg bandet og sitt fantastiske låtunivers til Drøbak.

Svensk sensasjon

Melissa Horn var en sensasjon i hjemlandet allerede før hun albumdebuterte med «Långa nätter» som 20-åring. Den intime akustiske visepopen har vunnet mangt et norsk hjerte, og kjærligheten ble ikke svakere da hun stilte som Sveriges representant på minnekonserten etter Utøya i 2011. Horn har gitt ut fem studioplater siden debuten i 2008, men er fortsatt bare 30 år gammel.

– Live er hun en fantastisk formidler av både de store følelsene og små glimt fra hverdagen. Det blir garantert en vakker seanse når Melissa kommer til Drøbak til sommeren, spår festivalsjefen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.