Gå til sidens hovedinnhold

Politikerne ga rådmannen makta over Sjøtorget

Artikkelen er over 3 år gammel

Jacobine får ikke lenger ha fast tilhold ved Sjøtorget brygge i Drøbak, og heretter er det saksbehandlere i kommunen avgjør bruken av Sjøtorget og anløp til brygga.

Eierne av Jacobine har rehabilitert fergen og søker om å få ligge ved Sjøtorget brygge i Drøbak hele juli. Politikerne i formannskapet lyttet til rådmannen og sa nei.

Bjørvika Skipsselskap AS, som eier Jacobine, planla arrangementer knyttet til kultur, galleri, kafé og musikk hvis politikerne hadde sagt ja.

For tynn kulturplan

Det synes Erik Lundeby i Venstre var en altfor tynn framleggelse av plan.

– Hvis de vil drive cruisetrafikk fra Drøbak kan de ha en annen base, og hvis de skal drive annen virksomhet som det er nevnt må det gis en mer presis beskrivelse enn det som er framlagt. Rådmannens innstilling er det riktige her. (saken fortsetter nedenfor)

Les også

Han fikk 50.000 kroner til ekstra fergeturer

 

– Jeg synes ikke det skal gis lov til å drive restaurant i havna, men Jacobine vil jo ha mulighet til å anløpe Sjøtorget slik andre fartøyer kan, sa Ole Scheie i Fremskrittspartiet.

Deretter vedtok et enstemmig formannskap å si nei til Jacobine om fast kaiplass i hele juli.

Politikerne delegerte alt

Deretter stemte politikerne for tre temaer som ikke ble nevnt i debatten. Det ble bare vedtatt: Framtidige søknader om bruk/anløp behandles administrativt og rådmannen gis fullmakt til å utarbeide et lokal forskrift for bruk av kommunale havner.

I tillegg til å delegere myndigheten til å avgjøre saker som dette i framtiden vedtok politikerne at Sjøtorget brygge skal benyttes som et havneanlegg der maksimalt anløpsstid fastsettes til to dager.

Første del av vedtaket betyr trolig at administrasjonen når som helst kan endre politikernes beslutning om dette.

Sjøtorget brygge er nylig restaurert, og skal ifølge rådmannen brukes av Oscarsborg båten og Ruters ferge eller andre med passasjerbåter som har et ønske om å anløpe for henting og levering av passasjerer.

Les også

Stor interesse for disse nye leilighetene i Drøbak sentrum

 

Kommentarer til denne saken