– Alle som jobber med Havnebluesen er frivillige, forteller Marthe Delmark, som selv har jobbet som frivillig under arrangementet flere år på rad.

Moro med rigging

– Arbeidsoppgavene er varierte, og for noen så starter festivaljobbingen allerede på torsdag. Da er det rigging av scener og alt annet som skal på plass før publikum kan slippe inn på fredag ettermiddag. For min del, så er jeg overrasket over hvor moro jeg selv synes det er å jobbe med rigginga, ler Marte når vi møter henne og Terje Evensen i Drøbak båthavn.

Artister og bar

Det er ikke bare rigging på festivalområdet det trengs hjelp til. De trenger folk til å jobbe backstage med artistene, folk til å stå i barene og til catering. – Også trenger vi mange til å jobbe under familliearrangementet, med konserter, tivoli og mye mer som vi har på dagtid lørdag, legger Marte til.
– Det er også mange som har meldt seg som frivillig som er innflyttere i Frogn og på det viset skaffet seg et kontaktnettverk som har fulgt dem i etterkant av festivalen også, forteller Terje.
Se video med Marte på Amta.no.