Midtveis i den egenprodusert turneen «Swinging for Christmas» kan den mangfoldige artisten fra Oksval glede seg over godt besøk og gode kritikker.

«Gullstrupe med gullfiolin (...) helstøpt show» skrev Romsdals budstikke og «(...) storbandversjoner av godt utvalgte julecroonies, uten at de var forslitte svisker (...) reiste nakkehårene», skrev Sunnmørsposten.

Mange roller

Han er klar over at noen mener at han har påtatt seg litt vel mange roller i forbindelse med turneen: Økonomisk ansvarlig, produsent, arrangør og artist.

– Men jeg angrer jeg ikke et sekund! forsikrer han.

Denne uka har han besøkt Lillehammer og Hamar og til helgen nærmer han seg hjemtraktene.

Lørdag og søndag spiller han i Kolben på Kolbotn. Chat Noir og Kolben Mandag og tirsdag vises juleforestillingen i båtvennlig avstand, på Chat Noir, før han gir seg Drammen i vold de siste dagene før jul.

– Julekonsertene er en suksess. Alle salene har hittil vært nesten fulle. Og barn og voksne koser seg. Jeg synes at jeg har en veldig verdig julekonsert, og slik bør det være, synes Rybak. Han kunne ha spart penger på å dra rundt med en gitarist, men har i stedet tatt 11 musikere med seg.

Skikkelig jul

– Slik blir det skikkelig jul. Jeg opplever hver gang at publikum til tider gapskratter, for så å ta til tårene på de mer rørende sangene.

Han setter pris på at alle synger med når det er allsang, og alle barna går ut med et smil om munnen når det er ferdig. Også den som ikke har anledning til å besøke verken Kolbotn eller Oslo, men likevel har lyst på litt rybaksk julestemning, får sitt i år.

På TV fredag

Det skjer allerede fredag kveld når artisten deltar i Beat for Beats juleprogram på NRK1.

– Jeg er veldig glad for å være med i Beat for Beat, for jeg synes jula er den mest selvfølgelige tiden å dele musikk med folk på, sier han. «Swinging for Christmas» er konserten han alltid har drømt om å lage.

– Så i år kommer jeg til å feire julaften med god samvittighet. Men det blir kun med mamma og pappa og Cindy, som alltid.